Raport IPJ Olt: Sute de infracţiuni şi un prejudiciu de aproape două milioane lei în trei luni

Oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt au efectuat, în trimestrul trecut, 6850 intervenţii rapide la evenimente, 174 acţiuni cu forţe sporite şi 763 controale directe, ocazie cu care au fost constatate 289 infracţiuni, din care 267 în flagrant, potrivit unui raport al inspectoratului prezentat de şeful instituţiei, comisarul şef Cătălin Florescu, în şedinţa lunară a Colegiului Prefectural. De asemenea, au fost constatate 143 de infracţiuni incriminate în legi speciale, cu un prejudiciu de aproape două milioane de lei.

Poliţiştii olteni au constatat, în perioada aprilie – iunie, 90 de infracţiuni de natură economico-financiară, 285 de infracţiuni de natură judiciară şi 359 de infracţiuni de altă natură, potrivit raportului trimestrial curent al IPJ.

În perioada analizată, au fost constatate 143 de infracţiuni incriminate în legi speciale, din care 20 de infracţiuni de evaziune fiscală, 31 de fapte împotriva legii în domeniul pescuitul şi acvaculturii şi 13 infracţiuni silvice.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 1.981.000 lei, poliţiştii asigurând până acum recuperarea  a peste 429.000 de lei.În cele trei luni, oamenii legii au ridicat, în vederea confiscării, nouă arme de foc şi 34 bucăţi de muniţie. De asemenea, au fost identificaţi 59 minori lipsiţi de supraveghere, faţă de care s-au luat măsurile prevăzute de lege (fie au fost predaţi familiilor, fie încredinţaţi centrelor de ocrotire). În perioada de referinţă, poliţiştii au acordat o atenţie deosebită aspectelor sesizate de cetăţeni, fiind verificate şi rezolvate 1761 petiţii, scrisori şi reclamaţii. În zona de competenţă, efectivele de poliţie au aplanat 1190 stări conflictuale (dintre care 527 intrafamiliale) şi au efectuat 717 controale şi verificări la sistemele de pază şi numeroase controale la locurile de cazare în comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here