Autorul înfiorătoarei crime din strada Teiului din Slatina a luat 21 de ani de închisoare

Autorul înfiorătoarei crime comise în aprilie 2015, în apartamentul unui bloc din strada Teiului din Slatina, Eugen Fană, căruia i-a căzut victimă o femeie de 36 de ani, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Olt la o pedeapsă de 21 de ani închisoare cu executare. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

„În baza art. 188 alin. 1 C.pen. în vigoare începând cu data de 1.02.2014, condamnă pe inculpatul Fană Eugen, la pedeapsa principală de 20(douăzeci) ani închisoare şi la pedeapsa complementară de interzicere a drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice ), lit. b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) şi lit. d (dreptul de a alege) din acelaşi C.pen. pe durată de 2 ani pentru infracţiunea de omor . În baza art. 228 alin. 1 rap. la art. 229 alin. 1 lit. d din C.pen. condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa principală de 3 ani închisoare pentru infracţiunea de furt calificat. În baza art.38 alin. 1 Cp. rap. la art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. şi la art. 45 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului Fană Eugen pedeapsa principală cea mai grea de 20 de ani închisoare la care adaugă un spor de pedeapsă principală de 1/3 din pedeapsa de 3 ani închisoare ,adică 1 an închisoare, astfel că pedeapsa principală totală aplicată acestui inculpat este de 21(douăzeci şi unu) de ani închisoare”, se arată în sentinţa pronunţată miercuri de instanţă.

Totodată, bărbatului îi sunt interzise dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) şi dreptul de a alege din momentul rămânerii definitive a pedepsei şi până când pedeapsa principală a închisorii este executată sau considerată ca executată.

Pe de altă parte, inculpatul este obligat la plata a două milioane de lei către soţul şi fiul victimei, reprezentând daune morale şi materiale.

„Obligă pe inculpat la plata sumei de 100.000 euro în echivalent lei la cursul BNR din ziua plăţii cu titlul de despăgubiri pentru daune materiale către partea civilă Micli Ioan Dan. Obligă pe inculpat la plata sumei de 900.000 euro în echivalent lei la cursul BNR din ziua plăţii în echivalent lei la cursul BNR din ziua plăţii cu titlul de despăgubiri pentru daune morale către partea civilă Micli Ioan Dan. Obligă pe inculpat la plata sumei de 1.000.000 Euro în echivalent lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlul de despăgubiri pentru daune morale, către partea civilă Micli Ioan Tudor, născut la data de 21 oct. 2008, prin reprezentantul legal Micli Ioan Dan”, se mai arată în sentinţa Tribunalului Olt.

Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

Oribila crimă s-a petrecut în seara zilei de 3 aprilie 2015, în jurul orei 20.00, într-un apartament de la etajul I al unui bloc de pe strada Teiului din Slatina, în zona Şcolii de Poliţie. Vrând să intre în locuinţă, soţul femeii a găsit uşa încuiată şi a anunţat pompierii, spunându-le că îi este teamă ca soţia sa, Nela Micli, să nu fi păţit ceva rău. În locuinţă se afla şi un copil de numai şapte ani. Sosiţi la faţa locului, pompierii au pătruns în apartament pe fereastră folosind o autospecială cu scară mobilă, după ce copilul, cooperant, a deschis geamul. Salvatorii l-au scos pe micuţ, încuiat de agresor în dormitorul apartamentului pentru a nu fi martor la crimă, după care au descoperit o privelişte groaznică: soţia bărbatului zăcea fără suflare într-o baltă de sânge, cu mai multe plăgi înjunghiate, dintre care una adâncă la nivelul gâtului. Soţul femeii a descoperit şi absenţa autoturismului din parcarea blocului, un BMW.

Suspect în acest caz a fost de la bun început Eugen Fană, angajat al firmei pe care familia Micli o deţinea şi de unde bărbatul a fost concediat de soţul femeii chiar în ziua crimei. De altfel, marcat, copilul a povestit că suspectul s-a aflat la ei în apartament în seara crimei.

Nela Micli avea 36 de ani şi lucra ca asistent social, dar era şi mediator autorizat, membră a Asociaţiei profesionale de mediere „Pro-Pact”.

De altfel, judeţul Olt a fost zguduit, anul trecut, de mai multe crime care de care mai înfiorătoare. Cea din strada Teiului era a doua crimă din Slatina în acel an, după cea din ianuarie, din strada Toamnei, unde o femeie a fost ucisă cu 14 lovituri de cuţit. Celor două omoruri le-a urmat un altul în localitatea Pîrşcoveni, unde un bărbat şi-a înjunghiat soţia, luându-i gâtul, dar şi cel din comuna Bobiceşti, unde un tată şi-a spânzurat fiicele de 9 şi 15 ani, după care s-a omorât şi el folosind tot ştreangul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here