Fosta poliţistă care şi-a înjunghiat şeful, Melania Renghea, ar putea scăpa de puşcărie o vreme

Tribunalul Dolj a admis, joi, cererea fostei poliţiste Melaniei Renghea, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor asupra şefului ei, care a solicitat întreruperea executării pedepsei până când cel mai mic dintre copiii săi va împlini vârsta de un an. Decizia nu este, însă, definitivă.

Dacă fosta poliţistă va avea noroc, ea ar putea reveni acasă unde se va putea bucura de libertate până în luna noiembrie. Decizia luată joi de magistraţii doljeni nu este însă definitivă, ea putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare de procurori.

Melania Renghea a fost trimisă în judecată după ce, în decembrie 2012, l-a înjunghiat pe fostul ei şef de la Poliţia Balş, comisarul Gheorghe Barbu, acuzându-l de şantaj şi viol. Fapta femeii s-a consumat în faţa locuinţei din localitatea Bobiceşti a fostului său şef, înjunghiat în zona abdominală cu un cuţit de bucătărie. Renghea a fost, în mai 2014, condamnată de Tribunalul Olt la trei ani şi şase de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, dar Curtea de Apel Craiova, unde a fost atacată hotărârea, a desfiinţat sentinţa şi a trimis dosarul spre rejudecare la instanţa de fond.

După ce Tribunalul Olt a pronunţat o altă sentinţă, tot de închisoare cu executare, atacată cu apel de procurori, de persoana vătămate şi de inculpată. În mai 2016, Curtea de Apel Craiova a stabilit, definitiv, că Melania Renghea trebuie să ispăşească cinci ani de închisoare cu executare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here