Consiliul Judeţean Olt: Obiective majore în sănătate. Ce intenţionează Marius Oprescu

Două obiective majore are, în mandatul care abia a început, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu: atragerea fondurilor europene şi aducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina la standarde europene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt a vorbit, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Gazeta Nouă, atât de de nivelul investiiţilor realizate până acum la Spitalul Judeţean Slatina, cât şi de proiectele ce vor fi începute în toamna acestui an.

„Pe lângă atragerea fondurilor europene, una dintre priorităţile mandatului meu este să aducem Spitalul de Urgenţă Slatina la standarde europene, pe toate secţiile. Am început cu Unitatea de Primire Urgenţe, care în prezent poate concura cu orice altă unitate de acest tip din sudul ţării, cel puţin. În prezent, este în derulare proiectul de reabilitare şi modernizare a secţiilor Neonatologie şi Pediatrie, în cadrul căruia va lua naştere Terapia Intensivă pentru nou-născuţi, vitală pentru prematuri. De asemenea, spitalul a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, RMN-ul fiind una dintre cele mai importante componente ce îi lipsea Spitalului Slatina. De asemenea, a fost achiziţionat şi un litotritor, care fragmentează calculii renali printr-o procedură minim invazivă. Aparatul este singurul, din regiune, aflat în dotarea unei unităţi spitaliceşti de stat. În toamna acestui an, proiectul privind reabilitarea şi recompartimentarea Blocului Central al Spitalului Judeţean va fi scos la licitaţie, după obţinerea tuturor avizelor ISU. Va fi prima intervenţie de anvergură, anterior făcându-se doar cosmetizări punctuale pe cele cinci etaje ale celei mai mari structuri din cadrul spitalului”, a declarat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here