Amenzi cu duiumul de la Poliţia Locală Slatina. Unde vor „lovi” poliţiştii în zilele următoare

Patrulările şi intervenţiile Poliției Locale Slatina s-au lăsat, săptămâna trecută, cu aproape 100 de amenzi în valoare totală de peste 130 de milioane de lei vechi, cele mai multe sancţiuni contravenţionale fiind aplicate pentru încălcarea regulilor de circulaţie rutieră.

Astfel, în perioada 11-17 iulie, efectivele Poliţiei Locale Slatina au aplicat nu mai puţin de 90 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.125 lei, cele mai multe amenzi fiind date pentru nereguli în domeniul circulaţiei rutiere.

„Majoritatea sancțiunilor aplicate au fost urmare a încălcării prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – 65 amenzi contravenționale în cuantum de 8.125 lei, urmate de cele aplicate pentru nerespectarea H.C.L. nr. 490/2014 referitoare la stabilirea de contravenţii şi aplicare sancţiuni pe raza municipiului Slatina – 18 amenzi în valoare de 3.700 lei, respectiv Legea nr. 61/1991 privind încălcarea ordinii și liniștii publice – șapte amenzi în sumă de 1.300 lei”, a precizat şeful Poliţiei Locale, Adrian Pop.

În aceeași perioadă au fost preluate 60 apeluri de intervenție la numărul de telefon al Poliției Locale Slatina – 954, iar poliţiştii locali s-au autosesizat în 46 de situații datorită sistemului de monitorizare video a orașului.

Acțiuni ce urmează a se desfășura în această săptămână:

Marți, Joi, Vineri – acţiuni privind depistarea persoanelor fizice sau juridice care depozitează deşeuri menajere, produse şi ambalaje pe trotuare pe străzi, spaţii verzi, în holurile şi căile de acces ale blocurilor sau alte zone publice.

Marți  acțiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă semnificația indicatorului ”Acces Interzis”, acțiuni ce se vor derula pe străzile Victoriei, Sevastopol, General Aldea Aurel și Crizantemei.

Miercuri – acţiuni privind încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală.

Joi, Vineri  – acţiuni  privind depistarea conducătorilor auto care  nu respectă normele legale privind oprirea, staţionarea, parcarea sau accesul pe anumite sectoare de drum, zona pieței ZAHANA –  intersecţia străzilor Primăverii şi Crişan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here