La loc comanda: Şedinţa de constituire a Consiliului Local Coloneşti va fi reluată joi

Şedinţa de constituire a Consiliului Local Coloneşti va fi reluată joi, 21 iulie, după ce, în urmă cu două săptămâni, Tribunalul Olt a anulat hotărârea de validare a mandatelor de consilier local ce doi dintre aleşii comunei au formulat o contestaţie împotriva acestei hotărâri votate în 22 iunie.

Prefectura i-a convocat din nou, pentru data de 21 iulie, pe aleşii din Coloneşti, care vor relua procedura de validare a mandatelor şi de constituire a noului legislativ local după ce Tribunalul Olt a anulat hotărârea prin care consiliul local fusese constituit în 22 iunie. Cei care au constestat actul normativ au fost doi aleşi, Nicolae-Laurenţiu Constantin şi Florentin Pinţa, membri ai PNL, ale căror mandate nu au fost validate pe considerentul că pe numele lor există o plângere penală de fals aflată în cercetare.

„Admite contestaţia şi dispune anularea hotărârii nr. 2 din data de 22.06.2016, emisă de Consiliului Local Coloneşti privind validarea mandatelor de consilieri locali”, se arată în hotărârea instanţei, care este definitivă şi irevocabilă.

Decizia tribunalului l-a supărat pe primarul localităţii, Nicolae Stan, care a declarat că va formula plângere penală împotriva judecătorului care a pronunţat-o.

„Eu îi fac plângere judecătorului Oancea, că el a fost preşedinte de şedinţă, pentru că s-a făcut un abuz. A anulat hotărârea numărul doi şi a decis reluarea procedurii de constituire a consiliului local. Consiliul local se constituise legal, erau validaţi nouă consilieri din 11, dar în loc să oblige validarea celor doi, a decis anularea validării tuturor. Acesta este un abuz în serviciu. Îi fac plângere la CSM, să găsesc un avocat pentru că nu se poate. La şedinţă a participat şi reprezentanţi ai Prefecturii şi au spus că este corect ce s-a întâmplat, ce a constatat comisia de validare. S-a primit de la un grup de şapte cetăţeni din Coloneşti o înştiinţare că există o plângere penală că semnăturile de pe listele de susţinători sunt false. Comisia de validare a decis că, până se rezolvă plângerea penală a celor doi, să amâne validarea. La următoarea şedinţă, îi valida şi aşa”, a declarat Nicolae Stan.

Pe primul loc în componenţa politică a Consiliului Local Coloneşti se află PSD, cu opt mandate, urmat de PNL, cu două mandate şi de UNPR, care deţine un singur mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here