Ploaie de amenzi pentru operatorii de transport public de persoane din Olt

În cadrul acțiunilor desfășurate săptămâna trecută pe linie rutieră la nivelul transportului public de persoane, poliţiştii din Olt au aplicat aproape 250 de sancţiuni contravenţionale și au reținut nouă certificate de înmatriculare.

Controalele au avut loc, în cadrul unei acţiuni la nivel naţional, în perioada 11 – 17 iulie, obiectivul fiind creşterea gradului de siguranţă rutieră și prevenirea accidentelor de circulaţie grave în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane.

La nivelul județului Olt, la acțiuni au participat 46 de polițiști de la rutieră și şase inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Polițiștii olteni au verificat 626 de autovehicule de transport și, ca urmare a neregulilor constatate, au aplicat 246 de sancțiuni contravenționale.

„Pentru abaterile constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au fost aplicate 52 de sancțiuni pentru abateri la legislaţia specifică transporturilor rutiere publice (H.G.69/2012 privind transporturile rutiere), 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru lipsa valabilităţii inspecţiei tehnice periodice, trei pentru lipsa asigurării obligatorii, 13 pentru conducerea autovehiculelor în timp ce vorbeau la telefon care nu era dotat cu sistemul mâini libere ș.a.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

În cadrul acțiunii, pe raza orașului Scornicești, polițiștii au depistat două persoane care efectuau transport public de persoane, contracost, fără respectarea prevederilor legale. Cei în cauză au fost sancționați contravențional cu 1000 lei fiecare și le-au fost reținute certificatul și plăcuțele de înmatriculare, conform prevederilor legale privind transportul în regim de taxi.

Poliţiştii olteni au retras alte nouă certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here