Olt: Primarul comunei Rusăneşti, Alexandru Chirea, judecat pentru conflict de interese

Judecătoria Corabia a început cercetarea judecătorească în dosarul în care primarul comunei oltene Rusăneşti, Alexandru Chirea, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel pentru conflict de interese.

„În baza art 345 alin 1 şi 2 C.pr.pen respinge cererile şi excepţiile privind legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi efectuării actelor de urmărire penală, formulate de inculpatul Chirea Alexandru. In baza art. 346 alin. (2) din Codul de procedură penală republicat constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 741/P/2014 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Criova privind pe inculpaţii Chirea Alexandru , trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese de art. 301, alin.1 din Cp, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Chirea Alexandru şi citarea acestuia pentru termenul de judecată din data de 30.06.2016”, se arată în încheierea Judecătoriei Corabia.

Edilul a contestat această decizie la Tribunalul Olt, însă contestaţia i-a fost respinsă definitiv.

Alexandru Chirea este acuzat de conflict de interese după ce, în 2014, primăria pe care o cpnduce a închiriat unei asociaţii de fermieri, condusă de fiul său, peste 120 de hectare de izlaz, în detrimentul altor fermieri care solicitaseră oficial încă din 2013 închirierea unor suprafeţe de izlaz. Contractul cu asociaţia fiului său a fost semnat în ciuda protestului organizat cu puţin timp înainte de fermierii nemulţumiţi care aflaseră de intenţia primarului de a-şi avantaja fiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here