Ce primării din Olt au fost „puricate” recent de Curtea de Conturi şi care sunt viitoarele „ţinte”

După ce, în iunie, au finalizat controalele la şapte primării din sudul judeţului şi după ce în acesată perioadă finalizează şi verificările derulate la primării din zona Slatina, auditorii Camerei de Conturi Olt au început să ia la puricat documentele a două primării în iulie şi se pregătesc pentru alte trei unităţi administrativ-teritoriale, informează OLT-ALERT.

Reprezentanţii Curţii de Conturi din Olt derulează, luna aceasta, acţiuni de audit la primăriile localităţilor Bucinişu şi Brastavăţu, iar în perioada următoare vor „călca” şi primăriile comunelor Tia Mare, Vădastra şi Vădăstriţa, potrivit OLT-ALERT.

Aproape de final se află auditurile controlorilor externi şi la nivelul primăriilor Scorniceşti, Potcoava şi Piatra Olt, după ce reprezentanţii Curţii de Conturi şi-au încheiat, în iunie, misiunile de verificare la primăriile din Orlea, Băbiciu, Giuvărăşti, Corabia, Ştefan cel Mare, Cilieni şi Izbiceni.

Nici una dintre instituţiile controlate nu a fost găsită fără vină. Potrivit surselor OLT-ALERT, auditorii Curţii de Conturi au identificat nereguli la nivelul mai multor servicii şi compartimente, de la achiziţii cu probleme până la auditul propriu defectuos sau la încasări eronate. Nu au lipsit veşnica plată a unor lucrări sau prestări de servicii neefectuate pentru care auditorii externi au dispus, ca şi în cazul celorlalte nereguli, măsuri pentru remediere şi recuperrea prejudiciilor stabilite, acolo unde a fost cazul.

Foarte multe astfel de nereguli şi încălcări ale legii au fost descoperite, la începutul acestui an, la Primăria Balş. De altfel, în ultimii opt ani Curtea de Conturi a descoperit aici abateri şi prejudicii de circa 90 de miliarde lei vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here