VIDEO/Oltul va avea administrator public. Consilierii judeţeni au adoptat înfiinţarea funcţiei

Judeţul va avea, în curând, un administrator public în contextul în care volumul atribuţiilor din cadrul Consiliului Judeţean va creşte. Înfiinţarea acestei funcţii, una de natură contractuală, a fost adoptată, joi, de majoritatea consilierilor judeţeni, în cadrul primei şedinţe ordinare din acest nou mandat.

„Se aprobă înfiinţarea, la nivelul judeţului Olt, în subordinea directă a preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, a funcţiei contractuale de administrator public, cu încadrarea în limita maximă a numărului de posturi aprobat pentru Consiliul Judeţean Olt”, se arată în primul articol al proiectului de hotărâre adoptat.

Administratorul public va fi recrutat prin concurs, va fi numit sau eliberat din funcţie de preşedintele instituţiei, pe baza unor criterii, proceduri şi atribuţii specifice, aprobate prin hotărâre de CJ şi va îndeplini atribuţii delegate, în condiţiile legii, de către preşedintele Consiliului Judeţean, se mai arată în actul normativ aprobat de majoritatea aleşilor locali.

„Aşa cum prevede hotărârea de consiliu pe care am aprobat-o astăzi, s-a înfiinţat postul de administrator public al judeţului Olt. Credem că este necesar acest post, pentru că urmează un exerciţiu bugetar european numărul doi care presupune atragerea de fonduri. Aşa cum am spus în repetate rânduri, dezvoltarea judeţului nostru, atât din punctul de vedere a CJ, dar şi al comunelor şi oraşelor, nu se poate face fără atragerea fondurilor europene. Este cea mai importantă sursă de finanţare în domeniul infrastructurii şi am considerat că, pe lângă ajutorul vicepreşedinţilor, care sunt, la fel ca şi mine, veniţi politic, avem nevoie şi de un specialist care să facă, împreună cu aparatul consiliului judeţean, cu directorii de la Dezvoltare Regională, de la Investiţii, de la Direcţia Economică şi de Buget, o echipă şi, astfel, să reuşim să atragem cât mai multe fonduri europene. Postul va fi ocupat printr-un concurs. Există un regulament, va fi o probă scrisă, interviu şi o prezentare a unui proiect de management”, a explicat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here