Bisericile din Olt primesc peste un milion de lei de la Consiliul Judeţean. Ce obligaţii le revin

Bisericile din Olt au primit, la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de joi, nu mai puţin de 1,2 milioane de lei cu titlu de sprijin pentru efectuarea unor lucrări precum reparaţii sau picturi bisericeşti.

Este vorba de 242 de parohii din întreg judeţul, cele mai multe dintre ele primind 4,5 mii de lei fiecare. Sunt şi lăcaşuri de cult cărora li s-au alocat sume mai mari. Aşezământul Buna Vestire din localitatea Grădinari primeşte, astfel, peste 92.000 de lei. De asemenea, câte 12.300 lei vor primi mănăstirile Strehareţi din Slatina, Mâineşti din Balş.şi Căluiu din Călui.

Fiecare unitate de cult va încheia cu Consiliul Judeţean un contract prin care se obligă să ducă la îndeplinire lucrările pentru care s-au solicitat banii şi să justifice fiecare cheltuială în parte.

„În cazul în care unitatea de cult întârzie în realizarea obligaţiilor contractuale, aceasta datorează penalităţi de întârziere, conform legislaţiei privind colectarea creanţelor bugetare, care se constituie ca venituri ale bugetului local al Consiliului Judeţean Olt”, se precizează în contract.

Proiectul de hotărâre prin care s-au aprobat sprijinul financiar şi contractul-cadru a fost supus dezbaterii şi adoptat cu unanimitate de voturi în şedinţa ordinară de joi a Consiliului Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here