De ce nu vor medicii de la Spitalul Slatina să semneze contractele pentru gărzi

Reprezentantul Camerei Federative a Medicilor Olt, chirurgul Cătălin Dudu, a declarat pentru Gazeta Nouă că majoritatea medicilor afiliaţi sindicatului nu vor semna contractul pentru gărzi, venit de la Ministerul Sănătăţii. Nemulţumirea este legată de nivelul salarial la care se va raporta acest nou contract.

„Nu voi semna acest contract, decât dacă voi fi plătit la nivelul anului 2016, nu 2009. La salariul din 2009, înseamnă că pe mine mă va plăti raportat la un salariu de 19 milioane lei vechi, iar cel din 2016 înseamnă 36 de milioane. Luni, am avut o şedinţă cu medici afiliaţi Camerei Federative a Medicilor Olt şi, din 41 cât au fost prezenţi, 35 au spus că nu vor semna. În aceste condiţii, în afara orelor de gardă obligatorii din contractul de muncă, adică 20, nu vom mai face gărzi”, spune Cătălin Dudu.

Având în vedere că este o problemă care afectează întreaga ţară, managerul SJU Slatina le-a declarat jurnaliştilor de la Gazeta Nouă că întâi aşteaptă să vadă câţi medici vor semna, apoi va căuta soluţii acolo unde va fi cazul.

La începutul acestei săptămâni, managerul Spitalului Slatina a distribuit spre semnare noile contracte pentru gărzile efectuate de medici.

„Luni am primit o circulară de la Ministerul Sănătăţii, în care se spune clar că salarizarea se face la nivelul anului 2009, cu deosebirea că până acum medicii erau obligaţi să facă gărzi, în vreme ce acum vor face obligatoriu maximum 20 de ore. Eu sper ca aceste contracte să fie semnate, îmi doresc ca acest lucru să se întâmple, astfel încât activitatea să nu fie perturbată. Am acceptat şi o solicitare a medicilor de a le încheia pe o perioadă determinată, 31 decembrie 2016, în speranţa că vor reuşi să mai obţină ceva de la minister. Din punctul meu de vedere nu este nicio problemă să fie pe perioadă nedeterminată”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, managerul SJU Slatina, Elena Vişan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here