Suplimentarea organigramei Primăriei Balş cu încă 35 de posturi, în atenţia Prefecturii

Hotărârea adoptată de Consiliul Local Balş, în luna iulie, care vizează suplimentarea organigramei primăriei cu încă 35 de posturi se află în analiză, juriştii Prefecturii Olt urmând să decidă dacă primeşte sau nu viza de legalitate.

Silviu Neacşu, prefectul judeţului Olt, a declarat pentru Gazeta Nouă că hotărârea este sub analiza specialiştilor din prefectură, existând reţineri pentru validare.

„Acum o analizează. Avem nişte probleme, nişte semne de întrebare”, a declarat Neacşu.

Consilierii locali PNL şi PMP din Balş au votat, pe 26 iulie, un proiect de hotărâre prin care organigrama primăriei este suplimentată cu 35 de posturi noi. Primăria Balş ar urma să aibă 157 de angajaţi. Consilierii PSD au votat împotriva proiectului de hotărâre arătând că suplimentarea organigrame va duce la incapacitate de plată, Primăria Balş consumând aproape 60 la sută din buget doar pentru cheltuielile de personal.

Potrivit informaţiilor Gazeta Nouă, „norma” aprobată de Prefectura Olt privind numărul de funcţionari dintr-o primăriei a unei localităţi ca Balş este de 139-140 de angajaţi, ori noua organigramă ar depăşi cu aproape 20 de angajaţi numărul limită admis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here