Când se va putea circula pe centura ocolitoare a Caracalului. Se lucrează de zor

Cele trei sensuri giratorii, care conectează centura ocolitoare a municipiului Caracal de Drumul Naţional 6, au prins deja contur, lucrarea urmând să fie finalizată până în luna noiembrie, potrivit reprezentanţilor SDN Slatina. În momentul de faţă, se lucrează la un sens giratoriu şi la o intersecţie prevăzută cu bretele, investiţia fiind realizată de firma italiană S.E.C.O.L. – Societa Edile Costruzioni e Lavori S.p.A., care a câştigat contractul scos la licitaţie de CNADNR.

„Este o lucrare de investiţii care este gestionată de către Companie, deci noi nu avem niciun fel de influenţă. Am înţeles că termenul de execuţie este noiembrie 2016”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, Adrian Motorga, directorului Secţiei Drumuri Naţionale Slatina.

Cele trei sensuri giratorii erau prevăzute în proiectul de reabilitare a DN6, investiţie care ar fi trebuit finalizată înaintea centurii ocolitoare a municipiului Caracal. Cum DN6 a rămas fără constructor, iar centura a fost finalizată, CNADNR a trebuit să lanseze un proiect separat pentru sensurile giratorii.

Lipsa unei legături a drumului de ocolire cu reţeaua rutieră existentă nu este prima problemă întâmpinată în construcţia centurii Caracalului. Iniţial, contractul „Construcţia Variantei de Ocolire a Municipiului Caracal” a fost încheiat între CNADNR şi Romstrade, controlată de Nelu Iordache, pe 31 ianuarie 2011.

Lucrările au început pe 4 mai 2011, dar contractul a fost reziliat pe 4 decembrie 2012, deoarece progresul fizic la data transmiterii înştiinţării de reziliere era de 16,85%. Abia în 2014, contractul de lucrări a fost atribuit prin licitaţie deschisă firmei S.E.C.O.L. – Societa Edile Costruzioni e Lavori S.p.A., având o durată de execuţie de 12 de luni şi o perioadă de garanţie a lucrărilor de 24 luni.

Contractul pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Caracal a avut o valoare de 44.472.173,75 lei, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here