Slatina: Se inaugurează Atelierul Intercultural Victoria. VEZI programul complet

 Începând de săptămâna viitoare, timp de cinci zile, la noul „Atelier Intercultural Victoria” din Slatina se vor desfăşura mai multe evenimente care să marcheze inaugurarea proiectului implementat cu fonduri de la Guvernul Norvegian. Primăria municipiului Slatina a făcut public programul complet al acțiunilor ce marchează inaugurarea „Atelierului Intercultural Victoria”, proiect realizat în parteneriat cu Fundația EVRIS din Islanda și monitorizat de Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului.

Fostul cinematograf „Victoria”, acum modernizat și adus la standarde europene în urma implementării de municipalitatea slătineană a proiectului menționat prin Granturi SEE, va fi redat circuitului urban printr-o serie de manifestări care se vor întinde pe durata a cinci zile, în perioada 16-20 august.

Calendarul acţiunilor este următorul:

Ziua 1 – marți, 16 august: Expoziție de fotografie „Slatina, casa noastră” (14.00 – 18.00)

Ziua 2 – miercuri, 17 august: Expoziție de fotografie „Slatina, casa noastră” (9.00 – 17.30); Spectacol de muzică lăutărească „O viață, un cântec” (începând cu ora 18.30)

Ziua 3 – joi, 18 august: Expoziție de fotografie „Slatina, casa noastră” (9.00 – 17.30); Workshop pe teme de cooperare culturală internațională și interculturalitate (10.00- 17.00)

Ziua 4 – vineri, 19 august: Expoziție de fotografie „Slatina, casa noastră” (9.00 – 17.30); Teatru – „Cerere în căsătorie”, de A. P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț (Teatrul de Artă din București), începând cu ora 18.30

Ziua 5 – sâmbătă, 20 august: Expoziție de fotografie „Slatina, casa noastră” (9.00 – 14.00); Vizionare film mut – comedie burlescă, producție „Teo” – film din anul 1930 (ore 18.00 – 18:30); Tombola expoziției de fotografie „Slatina, casa noastră” (19.00); Bal tematic „România în perioada interbelică” (începând cu ora 19.00).

Proiectul a urmărit nu doar reabilitarea unei clădiri declarată monument istoric, dar și valorificarea acesteia din punct de vedere arhitectural și redarea sa către publicul larg și includerea într-un circuit cultural. Efectiv, proiectul a constat în transformarea vechiului cinematograf „Victoria” din localitate într-un imobil cu o multiplă funcționalitate. Astfel, aici vor putea fi vizionate filme (inclusiv în format 3D), dar se pot desfășura și piese de teatru, expoziţii de artă sau conferinţe.

Valoarea proiectului s-a ridicat la 7.577.927,17 lei, majoritatea banilor reprezentând finanţare nerambursabilă, contribuţia municipalităţii slătinene în cadrul proiectului fiind de circa 323.756,85 lei.

Proiectul a presupus: modernizarea vechii săli de cinema şi a sălilor adiacente (camera cu balcon, casa de bilete, sala de proiecţie şi sala de vizionare), montarea a două centrale termice pe gaz, înlocuirea instalaţiilor termice, electrice şi sanitare, inclusiv amenajarea curții interioare și a subsolului pentru găzduirea de expoziții etc. Sala de cinema are o capacitate de 75 de locuri la parter şi 20 de locuri la balcon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here