ECONOMIE Avioanele Airbus vor fi construite cu aluminiu produs la Alro Slatina

Alro Slatina va fi de la anul furnizor pentru Airbus. Combinatul românesc îi va oferi gigantului aeronatic european plăci de aluminiu pentru aparatele de zbor. Alro va livra începând de anul viitor plăci din aliaje dure din care Airbus va face părţi componente ale avioanelor.

Nu se ştie deocamdată pe câţi ani se întinde contractul şi nici în ce fabrici Airbus va ajunge aluminiul românesc, dar este un contract de câteva milioane de euro. O viitoare fabrică Airbus este construită chiar în România, la Ghimbav, unde vor fi produse elicoptere începând din 2017.

Fabrica Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a fost certificată să producă materie pentru industria aeronautică, este rezultatul unor investiţii de peste 100 de milioane de euro pentru mărirea capacităţii de producţie pentru componente cu valoare adăugată mare. Anul trecut, producţia totală de aluminiu a fost de 271.000 de tone.

Pentru Alro, contractul cu Airbus vine într-o perioadă în care cotaţiile mici ale aluminiului pe pieţele internaţionale s-au făcut simţite în afacerile companiei. În primul semestru al acestui an profitul combinatului din Slatina a scăzut cu 42%, până la 39 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here