FOTO / Gospodării distruse de flăcări în Olt. Ce au pierdut proprietarii

Două anexe gospodăreşti au fost distruse, miercuri, de flăcări după ce neglijenţa proprietarilor a făcut posibilă izbucnirea unor incendii. Pe lângă imobile, aceştia au pierdut şi zeci de păsări, grâne şi animale care se aflau în respectivele anexe.

Pompierii din cadrul Detașamentului Slatina au intervenit miercuri, 17 august, în jurul orei 13.30, în comuna Priseaca, sat Buicești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări de fum, la o anexă gospodărească, cu posibilități de propagare la locuința aflată în apropiere. Proprietarul anexei și soția acestuia au suferit atacuri de panică și le-a fost administrat oxigen cu ajutorul accesoriilor de prim ajutor din dotarea autospecialelor. Aceștia au refuzat transportul la spital.

P1070398

„Intervenția pompierilor a durat aproximativ 30 de minute, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. Au ars patru animale mici, 78 de păsări și anexa în proporție de aproximativ 90 %”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetării la fața locului, a fost folosirea focului deschis în spații închise.

Un incendiu similar a avut loc, în aceeaşi zi, în comuna Vișina, unde o anexă dintr-o gospodărie a luat foc.

4

„La fața locului s-au deplasat două autospecială de stingere cu apă și spumă. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la anexa gospodărească, existând posibilitatea de propagarea la locuința aflată în imediata apropiere. Pompierii au acționat mai bine de o oră pentru lichidarea incendiului, reușind lichidarea acestuia în limitele găsite. Incendiul a distrus acoperișul anexei, pe circa 50 mp, o tonă de grâu, o tonă de lemne de foc, trei motoare electrice și circ a 100 de mp de vegetație uscată”, a mai precizat Alin Băsăşteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este propagarea de la incendiul de vegetație uscată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here