Unul dintre denunţătorii lui Vâlcov pierde ultima şansă de a scăpa de judecată

Tribunalul Olt a respins, joi, contestaţia formulată de omul de afaceri slătinean Sorin Păduraru împotriva încheierii prin care Judecătoria Slatina a decis, la sfârşitul lunii trecute, începerea judecării cauzei în care el este acuzat de procurori de complicitate la abuz în serviciu, alături de primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, trimis în judecară pentru abuz în serviciu. Păduraru este denunţător al fostului primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor Darius Vâlcov în ce de-al doilea dosar în care acesta este judecat pentru corupţie.

„Respinge contestaţia formulată de contestatorul inculpat Păduraru Sorin Alexandru împotriva încheierii din data de 29.07.2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Slatina în dosarul cu nr. 5552/311/2016/a1, ca nefondată. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p. Obligă contestatorul inculpat Păduraru Sorin Alexandru la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare datorate statului”, se arată în încheierea de joi a Tribunalului Olt. Decizia este definitivă.

În data de 29 iulie, Judecătoria Slatina a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 579/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt privind pe cei doi inculpaţi, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

„Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Păduraru Sorin Alexandru şi Constantin Florian”, au decis judecătorii slătineni.

Sorin Păduraru a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu în cauza în care primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, va fi judecat pentru abuz în serviciu. Obiectul dosarului îl reprezintă un împrumut pe care Primăria Izvoarele l-a făcut nu la o bancă, aşa cum cere legea, ci la SC Condor Păduraru SRL, banii fiind cheltuiţi pentru realizarea unui proiect executat de aceeaşi companie de construcţii. Împrumutul a fost efectuat cu încălcarea Legii finanţelor publice, susţin anchetatorii, tranzacţia prejudiciind bugetul local cu peste două sute de mii de lei.

Sorin Păduraru se numără printre denunţătorii fostului ministru al Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, în cel de-al doilea dosar în care acesta este judecat pentru fapte de corupţie. Păduraru s-a grăbit să-l denunţe pe Vâlcov după ce i-a dat acestuia o mită de 1,7 milioane de lei  în schimbul intervenţiei sale pe lângă factori de decizie din cadrul SC Compania de Apă Olt SA, pentru ca societatea pe care o reprezenta să primească banii la timp în cadrul unui contract de lucrări finanţat din fonduri europene. Precizăm că denunţul a fost făcut după ce Darius Vâlcov a fost înhăţat de procurorii DNA, cercetat şi trimis în judecată într-un alt dosar în care fostul ministru este acuzat că a primit, în timpul în care era primar al Slatinei, mită de la un alt patron de firmă de construcţii pentru ca aceasteia să i se atribuie mai multe contracte de lcurări scaose la licitaţie tot de Compania de Apă Olt SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here