Bătaie cu zeci de persoane implicate într-o localitate din Olt. Şase victime, la spital

O bătaie teribilă între zeci de români şi romi s-a consumat luni seară în comuna olteană Bîrza, satul Braneţ. La faţa locului au ajuns mascaţii, dar şi mai multe echipaje medicale de la SMURD şi Ambulanţă. Şase persoane au ajuns până acum la spital cu răni serioase. Până în acest moment forţele de ordine nu au reuşit să stabilească mobilul conflictului.

Bătaia a început în jurul orei 21.00, alături de primii bătăuşi intervenind ulterior în conflct circa 30 – 40 de persoane. Surse locale au declarat pentru OLT-ALERT că este vorba de două grupuri formate din români şi romi.

„Încă nu ştiu ce anume a generat conflictul, unii spun una, alţii spun alta. În conflict au fost implicaţi mai mulţi cetăţeni români şi cetăţeni de etnie romă. Sunt aici mascaţii, jandarmii, ei vor lua declaraţii şi vor stabili ce anume i-a făcut pe cei implicaţi să se ia la bătaie”, a declarat primarul comunei, Marin Vlăduţ.

La faţa locului au ajuns mascaţii din cadrul Poliţiei şi Jandarmeriei, care în scurt timp i-au calmat pe bătăuşi.

„La faţa locului au ajuns forţele de ordine, aşa că lucrurile s-au calmat acolo. Nu putem spune care a fost cauza pentru care persoanele implicate s-au luat la bătaie. Alte informaţii nu avem încă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Iulian Nicolae.

La locul coonflictului au ajuns şi mai multe echipaje medicale de la SMURD şi Ambulanţă, care au acordat primul ajutor răniţilor, şase dintre acestea fiind transportaţi la Centrul de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Balş.

„Autospeciala pentru transport personal si victime multiple şi SMURD Balş intervin în comuna Bîrza, satul Braneţ, la o agesiune cu victime multiple. Până în acest moment, şase persoane au fost transportate la Spitalul Balş, trei cu ambulanţele SMURD şi trei de către echipajele din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Deşi nimeni dintre reprezentanţii autorităţilor contactaţi de OLT-ALERT nu a putut preciza ce i-a făcut pe cei implicaţi să recurgă la agresiuni fizice, primarul din Bîrza a mai afirmat că românii implicaţi în scandal sunt oameni aşezaţi şi că, din contră, nu este pentru prima oară când romii din localitate se iau la bătaie.

„Românii sunt oameni cuminţi, dar nu ştiu ce s-a întâmplat cu ei acolo. Romii din comuna noastră fac tot felul de prostii când se îmbată”, a mai spus primarul Marin Vlăduţ.

Alte surse au spus că, de fapt, conflictul între romi şi români s-a petrecut pe fondul consumului de alcool.

2 COMENTARII

  1. Primarului ii este frica de tigani precum si politiei .
    Tiganii terorizeaza comuna si satele invecinate prin furturi si scandaluri
    Trebuie facut ceva cu acesti tigani daca nu se ia masuri o sa faca romanii legea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here