Femeia care ţinea contabilitatea firmelor lui Vâlcov a intrat în afaceri cu Clanul Bercea

Chioşcul metalic care răsărise în urmă cu câteva luni pe spaţiul public al Slatinei de lângă Fântâna Speranţei şi care a generat un scandal monstru la nivelul administraţei publice locale după ce presa a dezvăluit modul dubios în care conducerea primăriei a eliberat autorizaţia pentru construirea sa în mijlocul trotuarului, şi-a găsit loc nou pe un teren care aparţine, printr-un interpus, interlopului Sandu Anghel, alias Bercea Mondial. Mutarea afacerii pe un asemenea spaţiu este cel puţin curioasă ţinând cont că proprietara chioşcului, Ioana Cristina Popa, a făcut parte din gaşca interpuşilor prin care fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov, îşi controla firmele din Slatina, în vremea în care Bercea Mondial devenise duşmanul numărul 1 al fostului edil. 

După ce noul primar al Slatinei, Emil Moţ, a reuşit să cadă la învoială cu patroana firmei care deţine chioşcul pentru ca respectiva construcţie să fie mutată de pe domeniul public pe o suprafaţă privată, chioşcul a reapărut pe terenul dintre blocul CAM 3 şi vila Prundeanu de pe bulevardul A.I. Cuza, teren care aparţine, prin intermediul unui interpus, interlopului Bercea Mondial. Măsura a pus capăt unui scandal monstru generat de modul dubios în care fostul primar interimar al Slatinei, Emil Popa, a eliberat autorizaţia de construire a chioşcului în mijlocul trotuarului de la Fântâna Speranţei, fără să ţină seama că respectiva construcţie s-ar fi aflat într-un total dezechilibru cu arhitectura ambientală a zonei.

Pe de altă parte, mutarea afacerii pe un spaţiu controlat de Sandu Anghel este cel puţin curioasă ţinând cont că proprietara chioşcului, Ioana Cristina Popa, a făcut parte din gaşca interpuşilor prin care fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov îşi controla firmele din Slatina, în vremea în care Bercea Mondial, care susţine că i-a dat lui Vâlcov bani pentru campania electorală din 2004, a devenit ulterior duşmanul numărul 1 al fostului edil. Duşmănia lui Vâlcov a luat amploare în aşa măsură că, cu ajutorul instanţei de judecată, primarul de atunci al Slatinei a reuşit să dărâme trei dintre cele mai importante imobile din oraş ale interlopului.

Ioana Cristina Popa, patroana firmei care a cerut şi primit autorizaţie de construire a chioşcului, SC Tonka Sport GM SRL, a administrat una dintre firmele înfiinţate de deputatul Daniel Bărbulescu la ordinul şi cu banii lui Darius Vâlcov. Vorbim de SC Contis Consulting Company SRL, societate care a preluat activitatea economică a SC Contis Company SRL, specializată în servicii de contabilitate şi administrată de Iuliana Strinu, soţia lui Marin Strinu, fostul şofer al lui Darius Vâlcov care ulterior s-a numărat printre numeroşii denunţători ai fostului ministru de Finanţe. Firma ţinea de fapt contabilitatea celorlalte firme controlate prin interpuşi de Vâlcov, precum şi pe cea a firmelor apropiaţilor fostului ministru al Finanţelor, precum SC Cafmin SRL, controlată de omul de afaceri Cristian Tomescu, sau firmele controlate de Cristian Ghenciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here