Olt: Cine se află „în cărţi” pentru alegerile parlamentare la PNL şi PSD. SURPRIZE

Negocierile interne la nivelul organizaţiilor politice locale pentru listele pentru alegerile parlamentare sunt în toi. Deşi reprezentanţii unora dintre acestea susţin că nimic nu ar fi bătut în cuie până la această dată, listele au deja un oarecare contur.

Pe listele PSD Olt pentru Camera Deputaţilor ar figura, potrivit surselor OLT-ALERT, numele actualilor deputaţi Florin Iordache, Dan Ciocan şi Daniel Bărbulescu, dar şi, la bătaie, cel al lui Cătălin Rotea şi al actualei şefe a Inspectoratului Şcolar Judeţean, Felicia Man.

Pe această listă ar juca şi câteva surprize. Surse social-democrate afirmă că Florin Iordache ar avea ceva probleme de susţinere în cadrul organizaţiei, una dintre ele fiind legată de faptul că judeţul Olt nu i-ar datora prea multe pentru că, în ultimele mandate şi, cu precădere, în ultimul, nu a prea făcut nimic pentru oamenii din această zonă. O a doua surpriză l-ar viza pe deputatul Daniel Bărbulescu, care ar putea „renunţa” (nu de bunăvoie) la candidatura pe un loc eligibil. Cătălin Rotea reprezintă şi el o surpriză, fiind un nume cu totul nou care s-ar putea regăsi pe listele parlamentare.

La Senat este bătut în cuie, până acum, doar numele fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, liderul social-democraţilor olteni.

Şi la PNL Olt listele pentru Camera Deputaţilor şi Senat prind, încet, încet, contur. „În cărţi” pentru Camera Deputaţilor se află actualul deputat Gigel Ştirbu, primul pe listă, urmat de primarul oraşului Balş, Mădălin Teodosescu şi de primarul comunei Studina, Marian Vasile.

Listele la Senat cuprind nume precum Siminica Mirea, Ion Moisescu, Andrei Iordache, preşedintele PNL Slatina, şi Ion Spiridon, primarul comunei Urzica.

Surpriza în rândul liberalilor este că Marius Bălaşa, fostul candidat al partidului la Primăria Slatina cu peste 9.000 de voturi în spate la alegerile locale, a fost scos cu totul din calcule.

După ce listele au fost prezentate într-o primă formă, ele vor fi introduse într-o nouă serie de discuţii cel mai probabil joi, 1 septembrie, în cadrul Comitetului Judeţean Executiv.

Judeţul Olt va avea în mandatul următor nouă locuri în Parlamentul României, respectiv şase în Camera Deputaţilor şi trei în Senat.

Potrivit calculelor electorale pe care social-democraţii şi le-au făcut, PSD va câştiga în Olt patru mandate de deputaţi şi două de senator. Liberalii şi-au făcut şi ei calculele potrivit cărora vor câştiga două mandate de deputat şi un mandat de senator.

Şansele pentru ca acest algoritm să fie altul în favoarea vreunui alt partid în afară de PSD şi PNL sunt aproape nule, ţinând cont de forţa pe care fiecare dintre cele două partide importante o au în Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here