Percheziţii în Olt şi Dolj, la case de amanet. Zeci de bijuterii din aur, CONFISCATE de poliţişti

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalității economice din cadrul IP.J Olt, în colaborare cu cei din cadrul IPJ Dolj, au efectuat, joi, şase percheziţii pe raza județelor Olt și Dolj, la sedii şi puncte de lucru a două firme cu obiect de activitate în domeniul serviciilor de amanetare şi gaj.

Perchezițiile s-au desfășurat într-un dosar penal aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

În urma perchezițiilor, la punctul de lucru al unei firme de amanet din municipiul Caracal, au fost găsite 30 de bijuterii din aur (coliere, brăţări, lănţişoare, cercei, inele şi medalioane), cu o greutate totală de 165,35 grame, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.

„Bijuteriile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor în dosar, iar cele a căror proveniență nu a putut fi justificată au fost confiscate, firma respectivă fiind sancţionată cu amendă contravenţională de 5.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite”, a declarat ofiţerul de relaţii cu presa al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here