Rezultatele la Bac-ul de toamnă au fost MODIFICATE în Olt. Vezi ce s-a întâmplat

În urma soluţionării contestaţiilor depuse de candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, procentul de promovabilitate a Bac-ului de toamnă a crescut la nivelul judeţului Olt cu aprocximativ un procent.

De la 28,62%, cât s-a înregistrat în Olt la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, procentul de promovabilitate a crescut la 29,60% după soluţionarea contestaţiilor.

185 de candidaţi care s-au arătat nemulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii, însă doar 75 de contestaţii au fost admise. Dintre acestea, 51 au adus rezultate mai bune semnatarilor, 24 dintre nemulţumiţi alendu-se cu rezultate mai mici.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt, pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 1.025 de elevi, numai 821 dintre prezentându-se la în sălile de examen.

Dintre aceştia, 585 de candidaţi au fost respinşi, iar 235 au promovat examenul maturităţii. 294 au luat note între 6 şi 6,99, 35 – între 7 şi 7,99, doar patru candidaţi reuşind să obţină rezultate peste 8. Nu s-a înregistrat nici o medie de 9 sau 10.

La sesiunea de vară, procentul de promovare a Bacalaureatului în Olt a fost de 60,91%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here