Vom plăti mai mult statului: Vezi ce categorii de contribuţii vor fi dublate de guvern

Românii sunt loviţi din nou de la Palatul Victoria. Angajaţii, persoanele fizice autorizate şi cele cu profesii liberale vor plăti dări la stat de două ori mai mari. Executivul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care vrea să dubleze contribuţiile de asigurări sociale şi cele de sănătate. Asta va însemna automat şi o pierdere la salariu. În schimb, angajatorii vor fi scutiți de plata acestor taxe.

În timp orice negociere cu guvernul privind o majorare a salariilor, indiferent de domeniu, se lasă doar cu promisiuni, de la Palatul Victoria vin decizii şoc. Executivul se pregăteşte să ne mai pună nişte dări. Mai bine zis să le dubleze pe cele actuale.

Potrivit unui proiect de ordonanţă, citat de profit.ro, tehnocraţii vor să dubleze contribuţiile sociale şi pe cele de sănătate. Loviţi vor fi angajaţii, persoanele fizice autorizate şi cele cu profesii liberale. Astfel, contribuțiile de asigurări sociale ale angajatului vor fi majorate de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate de la 5,5% la 8,9%.

Totodată, vor fi afectate persoanele care au venituri din chirii și arendă care vor datora CAS de 8,9% în loc de 5,5%, în prezent.

În schimb, angajatorii vor achita doar CAS pentru condiții deosebite sau speciale de muncă, de 4,2%, respectiv 8,2%. Astfel, contribuțiile sunt aproape integral mutate în sarcina angajatului sau a persoanei fizice cu activități independente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here