Doi cunoscuţi deputaţi NU se vor mai regăsi pe listele PSD Olt pentru alegerile parlamentare

Actualul deputat Daniel Bărbulescu nu se va mai regăsi pe listele PSD Olt pentru viitoarele alegeri parlamentare, au declarat, pentru OLT-ALERT, surse social-democrate. Nici deputatul de cursă lungă Florin Iordache nu s-ar mai regăsi pe listele social-democraţilor olteni, potrivit aceloraşi surse.

La capătul a două mandate de parlamentar, Daniel Bărbulescu va fi debarcat de pesediştii din Olt, el nemairegăsindu-se pe listele de candidaţi pentru noile alegeri parlamentare de anul acesta.

Daniel Bărbulescu a devenit pentru prima oară deputat în 2008, după ce fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov, liderul PDL Olt pe atunci, l-a adus de la PSD printre democrat-liberali şi l-a promovat pentru un loc în parlament. Ulterior, l-a transformat în principalul său locotenent însărcinat să se ocupe de afacerile necurate controlate de Vâlcov prin interpuşi. Intrând, în 2015, la apă, fostul primar al Slatinei a fost trădat de Bărbulescu, care, pentru a scăpa de complicitatea la faptele binefăcătorului său, l-a denunţat pe Vâlcov la DNA. Trădarea ar fi unul dintre motivele pentru care el nu-şi va mai vedea numele pe un loc eligibil pe listele PSD Olt.

În aceeaşi situaţie s-ar afla şi preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache. Pentru lipsa contribuţiei la dezvoltarea judeţului în care a fost ales până acum deputat, Iordache nu a fost dorit de social-democraţii olteni nici în 2012, când le-a fost impus, însă, de liderul de atunci al partidului, Victor Ponta. De data aceasta, pesediştii din Olt sunt mai hotărâţi ca niciodată împotriva candidaturii lui Iordache pe listele din Olt. Iordache a şi decis, de altfel, să candieze în Capitală, unde poziţia sa înaltă de acum, aceea de al treilea om în stat, îi va asigura un nou mandat în Parlamentul României.

De locurile eligibile pe listele social-democraţilor pentru Camera Deputaţilor vor beneficia, potrivit surselor OLT-ALERT, Dan Ciocan, Alexandru Stănescu, Cătălin Rotea şi Felicia Man.

Primul loc la Senat îi aparţine preşedintelui PSD Olt, Paul Stănescu.

Voci autorizate din politica locală susţin însă că, dacă PSD nu vine cu un nume puternic, cunoscut şi de impact în Slatina, social-democraţii ar putea pierde foarte multe voturi în municipiul-reşedinţă de judeţ, caz în care calculele pe care pesediştii mizează să ia patru deputaţi şi doi senatori ar putea să fie date peste cap.

Citeşte şi

Vom plăti mai mult statului: Vezi ce categorii de contribuţii vor fi dublate de guvern

Cel mai nou SONDAJ al alegerilor parlamentare. Cum vor vota românii pe 11 decembrie

Fostul viceprimar al Slatinei Cristian Bircea şi-a găsit de muncă. Postul, o RECOMPENSĂ!

Primăria Slatina, datoare cu milioane de lei la Fisc. Totul a fost descoperit la un control al ANAF

Victor Iacobescu a renunţat la calitatea de consilier local al Slatinei. Află motivul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here