Autorizarea privind securitatea la incendiu, simplificată. Ce trebuie să se ştie în Olt

O hotărâre de guvern şi un ordin al ministrului Afacerilor Interne, publicate recent în Monitorul Oficial al României, simplifică procedura de solicitare a avizării şi/sau autorizării în domeniul securităţii la incendiu prin reducerea documentelor care trebuie depuse la dosar şi prin modul de depunere a lor la instituţiile abilitate, informează, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt. Aceeaşi instituţie oferă detalii şi despre cum şi unde pot fi depuse solicitările de către persoanele interesate din Olt.

În Monitorul Oficial al României nr. 628 din 16.08.2016 şi 675 din 01.09.2016, au fost publicate Hotărârea nr. 571/10.08.2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, respectiv Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 129/25.08.2016, pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

Aceste două acte normative aduc aspecte de noutate în domeniul de referinţă, privind: modificări ale categoriilor de clădiri, construcţii şi amenajări care se supun avizării/autorizării, reducerea documentelor care trebuie depuse în vederea obţinerii acestor acte de autoritate, posibilitatea depunerii documentelor în formate electronic, eliminarea termenului de 6 luni de la recepţia lucrărilor în care se poate obţine autorizaţia de securitate la incendiu fără alte cerinţe suplimentare, se arată în comunicatul ISU Olt.

„Începând cu data de 12.09.2016, toate solicitările în domeniul avizării/autorizării, pot fi adresate doar la sediul ISU Olt, din Slatina, strada Tipografului nr. 7. Pentru transmiterea documentelor de avizare-autorizare se poate utiliza și adresa de email avizare@isuolt.ro, cu precizarea că documentele transmise în format electronic trebuie să fie semnate cu semnătura electronică extinsă, bazată pe un certificat eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat. Programul de lucru cu publicul în domeniul avizării-autorizării, la sediul ISU Olt, va fi luni, miercuri şi vineri, în intervalul orar 09.00 – 13.00”, se mai arată în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here