Banii de la nunți și botezuri se taxează: Cine va plăti taxele şi la ce vor fi folosiți banii

Nunțile și botezurile asigură o rețetă financiară sigură pentru patronii de localuri și restaurante, dar parlamentarii consideră că aici se face evaziune fiscală. Un proiect de lege care va fi depus în Parlament arată că plata unor taxe de către patronii de restaurante ar putea finanța obiectivele de cult.

Parlamentarii vor să inițieze o lege sau să ceară Guvernului să emită un act normativ, o Ordonanță de Urgență, prin care proprietarii localurilor în care se organizează, nunți, botezuri, cumetrii sau alte petreceri unde particpă multă lume, să plătească o taxă pentru fiecare meniu pus la masă.

Banii ar urma să se ducă direct către Ministerul Culturii la Direcția Patrimoniu Național. Cu acești bani vor fi reabilitate monumentele și alte obiecte de patrimoniu. Aleșii spun că în acest fel s-ar face și mai puțină evaziune fiscală, întrucât mulți patroni nu declară corect consumația pe care au pus-o la dispoziția participanților, informează Libertatea.

„Ar fi o soluție! La toate aceste tipuri de petreceri participă sute de oameni, iar de multe ori, patronii declară mult mai puține meniuri decât au fost în realitate, deci fac evaziune fiscală. Cred că am putea reduce puțin evaziunea fiscală, am aduce niște bani pentru a conserva și reabilita obiectele de patrimoniu, dacă după fiecare petrecere organizatorul ar plăti maxim un leu pentru fiecare meniu pe care l-a servit invitaților”, a spus pentru Libertatea un senator,membru al Comisie UNESCO din Parlamentul României.

2 COMENTARII

  1. o porcarie, banii aceia sunt deja impozitati de catre cei care-i fac cadou tinerilor casatoriti, deci cum plm sa-mi iei iar impozit pe ei? doamne, in ce tara traim? chiar suntem pe o insula a maimutelor prin care lunar ne mai arunca o taxa in carca! va mirati dracu de ce suntem o tara de hoti. PENTRU CA STATUL NE INDEAMNA SA FURAM!

  2. Nu tara e de C…t, ci leprele care au ajuns sa ia decizii si sa „debiteze” proiecete de legi…Si de asemenea noi toti suntem de vina ca votam sa ne conduca niste loaze…Cum vreti sa gandeasca niste loaze care mai mult dorm in parlament si voteaza ca „o turma”…nici nu stiu ce se voteaza, iar cand se trezesc din somn, debiteaza numai monstruozitati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here