Un italian şi un român, tâlhăriţi în Olt de un doljean. Filmul întâmplării

Un cetăţean italian şi un tânăr, ambii din Balş, au fost tâlhăriţi, săptămâna trecută, de un doljean care şi-a surprins victimele într-un autoturism staţionat. După ce i-a „uşurat” pe cei doi de bani şi de un telefon mobil, autorul faptei s-a făcut nevăzut fugind cu un autoturism furat.

Totul s-a petrecut în noaptea de 9 spre 10 septembrie, în jurul orei 03.00, pe o stradă din Balş, acolo unde, din motive în legătură cu care oamenii legii nu au furnizat informaţii, cetăţeanul italian şi românul se aflau într-un autoturism staţionat. La un moment dat, tâlharul a apărut lângă maşină şi, având fața acoperită cu un fular, prin amenințări, ar fi sustras 500 lei de la italian și un telefon mobil de la tânăr.

O dată sfârşită cu succes operaţiunea, tâlharul s-a făcut nevăzut cu ajutorul unui autoturism furat: o greşeală a autorului faptei care a dus la prinderea sa.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul cu care suspectul se deplasa era dat în urmărire, fiind sustras la data de 01.10.2010, alertă solicitată de către autoritățile din Bulgaria. În baza unui mandat de percheziție, emis de Judecătoria Balș, polițiștii de investigații criminale din Balș, cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Olt și al Secţiei nr.2 Poliţie Rurală Breasta, din cadrul IPJ Dolj, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Dolj, la locuința bărbatului bănuit de comiterea tâlhăriei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Suspectul este un tânăr de 24 de ani. În urma percheziției, la locuinţa lui au fost găste 4.180 de ţigarete netimbrate, a căror proveniență nu a putut să o justifice, drpet pentru care au fost confiscate de oamenii legii în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, a fost identificat şi ridicat autoturismul declarat furat, încă din 1 octombrie 2010, de către autorităţile bulgare şi pe care bărbatul l-ar fi folosit la săvârșirea faptei.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate, fiind restituit persoanelor vătămate, iar suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Balş, u propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here