„Porţi deschise” la ISU Olt de Ziua Pompierilor. Sute de copii au „testat” tehnica de intervenţie

Peste 200 de copii au vizitat, luni, subunitățile de pompieri din Slatina, Caracal și Scornicești, în cadrul acţiunii „porţi deschise”, un prim punct din seria manifestărilor dedicate „Zilei Pompierilor”, marcată anual în 13 septembrie.

În incinta Detaşamentului Slatina au fost prezenți elevi și preșcolari de la Colegiul Tehnic Metalurgic, Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” și de la grădinițele cu program prelungit nr. 5 și nr. 7. Copiii au „testat” tehnica de intervenţie a pompierilor, autospeciale de stingere a focului cu apă şi spumă, de descarcerare şi pentru transportul victimelor.

Seria activităților dedicate Zilei Pompierilor din România au continuat, astăzi, începând cu ora 18.00, pe Esplanada din municipiul Slatina și în parcarea complexului comercial din zonă, unde au fost organizate mai multe ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție şi puncte de informare preventivă. Apoi a avut loc un exercițiu complex de stingere a unui incendiu, descarcerare și acordare a primului ajutor medical.

Seara s-a încheiat cu o retragere cu torţe a pompierilor olteni, pe traseul Esplanadă – Poștă – sediul ISU.

Marţi, toţi pompierii din România marchează trecerea a 168 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor – lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română.

Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here