Omul de afaceri slătinean Marin Podolan PIERDE TOT. Ce i s-a întâmplat

Omul de afaceri Marin Podolan, patronul unuia dintre cele mai mari şi mai vechi restaurante din Slatina, pierde toată afacerea după ce firma sa, Com Prod Tur Roky SRL, înfiinţată în 1991, a fost înglodată în datorii în ultimii ani.

Restaurantul din strada Piteşti nu mai funcţionează din decembrie anul trecut, când a fost închis de pompieri pentru că nu îndeplinea mai multe condiţii legale, printre care şi cea privind securitatea la incendiu. În contradictoriu cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Podolan a solicitat Judecătoriei Slatina o ordonanţă preşedinţială care să permită funcţionarea restaurantului încă o vreme, mai ales că urmau sărbătorile de iarnă şi, cel mai probabil, restaurantul avea comenzi pentru petrecerea de Revelion, dar instanţa i-a respins cererea.

Vestea a căzut ca un trăznet asupra omului de afaceri, în contextul în care, având datorii foarte mari şi găsindu-se într-un plan de reorganizare în cadrul insolvenţei pe care o solicitase în 2012, firma care administrează restaurantul avea nevoie de bani ca de aer.

În ianuarie 2016 a picat orice speranţă de revenire financiară, pentru că planul de reorganizare cerut şi aprobat în 2013 de Tribunalul Olt a eşuat definitiv. La solicitarea administratorului judiciar numit în dosarul de insolvenţă, instanţa a dispus deschiderea procedurii falimentului împotriva debitoarei şi sigilarea bunurilor din averea SC Com Prod Tur Roky SRL.

roki

Restaurantul lui Marin Podolan a fost închis în 2015 de pompieri şi nu a mai fost redeschis

Termenul pentru finalizarea procedurii de inventariere şi evaluare a bunurilor debitoarei a fixat de judecătorii Tribunalului Olt la data de la data de 28.11.2016.

Firma lui Podolan a început să aibă pierderi cu mai mulţi ani în urmă. În 2010, Com Prod Tur Roky SRL înregistra pierderi de  681.255 lei, în 2011 – de 180.555 de lei, iar în 2012 – de 175.185 de lei. Vreme de trei ani la rând, 2013, 2014 şi 2015, planul de reorganizare financiară părea să dea roade, însă restaurantul a fost închis de pompieri. Pentru a respecta condiţiile legale de funcţionare patronul avea nevoie de sume mari de bani pentru investiţii, lucru imposibil de realizat cu creditorii în spate.

Cea mai mare datorie omul de afaceri o are către Banca Transilvania, care ar fi şi pus restaurantul în vânzare. Alte datorii Podolan mai are către Finanţe, Primăria Slatina, BCR şi către Capital Leasing IFN. Pe lista creditorilor si-a pus numele şi omul de afaceri.

Apropiaţii spun că Marin Podolan se află într-o stare extrem de proastă. El ar locui acum într-un apartament care îi aparţine ginerelui său, Relu Prasacu, fiul omului de afacri Gabriel Prasacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here