STUDIU / Pe ce loc se află Oltul în topul celor mai sigure judeţe din România

Siguranţa şi protectia in viata de zi cu zi reprezinta una dintre cele mai importante probleme de ordin social pentru romani. Va intrebati care este riscul ca locuinta dumneavoastra sa fie sparta de hoti? Sau cate furturi au loc zilnic in zona dvs.? In acest sens, Comenzi.ro a realizat o cercetare de piata cu privire la nivelul de siguranta din judetul Olt. 

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul National de Statistica, Politia Romana si motorul de cautare Google in perioada 2013-2016, au fost analizate informatii precum rata infractionalitatii in Olt sau numarul de infractiuni semnalate in fiecare zi. De asemenea, studiul a scos in evidenta si gradul de interes al locuitorilor din judetul Olt pentru sistemele de supraveghere a locuintei.

La nivelul judetului Olt, in 2014 s-a inregistrat o scadere a infractiunilor in comparatie cu anul anterior.

Astfel, iese la iveala faptul ca numarul delictelor s-a micsorat cu 45,35% in decurs de 12 luni. Pentru a analiza in detaliu fenomenul, specialistii magazinului online Comenzi.ro scot in evidenta faptul ca in Olt au loc, in medie, 15 infractiuni in fiecare zi.

De asemenea, relevanta pentru situatia generala este si rata infractionalitatii inregistrata in judetul Olt. Aceasta il plaseaza pe locul 1 in topul judetelor cu cea mai mare scadere a ratei, urmat de Gorj si Neamt. Din acest punct de vedere, in anul 2014 au fost sesizate 897 infractiuni la 100.000 de locuitori, in scadere cu 44,73% fata de 2013.

Comparand numarul de locuinte existente in judetul Olt cu numarul de infractiuni semnalate, reiese ca anul trecut s-au inregistrat 7,7 infractiuni la fiecare 100.000 de locuinte. De aceea, oamenii din Olt sunt interesati de achizitionarea unor camere de supraveghere. Acest lucru se reflecta in mod direct in volumul de cautari inregistrat pe internet in ultimul an pentru diferite sisteme de supraveghere. Studiul Comenzi.ro releva faptul ca Oltul se afla pe locul 41 din acest punct de vedere.

„Oamenii se informeaza despre avantajele oferite de aceste aparate si constientizeaza cat de importante sunt ele pentru siguranta locuintelor”, a declarat Dan Albu, Manager al magazinului online Comenzi.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here