Ministerul Transporturilor lansează, la 1 noiembrie, licitaţiile pentru centurile Slatinei şi Balşului

Imagine: olttv.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a anunţat, joi, la Craiova, că atât licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic privind autostrada Craiova – Piteşti, cât şi cele pentru centurile ocolitoare ale oraşelor Balş şi Slatina vor fi lansate la data de 1 noiembrie.

„Am lucrat la o aliniere a nevoilor Ford şi a priorităţilor, iar astăzi am venit cu nişte răspunsuri concrete, nu numai pentru Ford, ci şi pentru Craiova, pentru Oltenia, pentru regiune. Mi-a făcut şi îmi face plăcere să vă confirm, astăzi, că licitaţia pentru autostrada Piteşti-Craiova va fi lansată pe 1 noiembrie şi prevede ca această autostradă să fie finalizată, conform Master Planului, în 2020. De asemenea, răspunzând nevoilor Ford, o să anticipăm lucrările la centurile ocolitoare Balş şi Slatina, care o să facă parte din autostradă. La centura Balş, din nou, licitaţia va începe pe 1 noiembrie. Interesant este că CNADNR sau viitorul CNAIR şi-a asumat această lucrare în regie proprie şi din cauza aceasta va fi terminată într-un timp record de doi ani. Centura Slatinei este puţin mai complicată din cauza podului peste Olt, însă licitaţia va începe tot la 1 noiembrie, iar lucrarea va fi finalizată în 2019. Mai există o listă întreagă de drumuri naţionale aici, care sunt în construcţie şi în fază de finalizate, nu o să le enumăr acum, dar vor fi finalizate în cursul acestui an sau în anul viitor”, a declarat ministrul Transporturilor.

Întâlnirea organizată, joi, la Craiova, la care a participat şi vicepremierul Costin Borc, a avut loc în contextul în care Ford a anunţat, în luna martie a acestui an, că intenţionează implementarea unei investiţii suplimentare de până la 200 de milioane de euro în uzina sa din Craiova, pentru lansarea producţiei modelului Ford EcoSport, programată în toamna anului viitor.

Reprezentanţii Ford au efectuat studii interne care au arătat că îmbunătăţirea transportului rutier prin construcţia de şosele de centură în Bals şi Slatina ar reduce timpul de transport cu trei ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here