Alt caz de brânză CONTAMINATĂ cu E.coli în Slatina. Toată cantitatea a fost VÂNDUTĂ

La două săptămâni de la descoperirea bacteriei E.coli în brânza de oaie vândută într-un magazin din Slatina, şeful DSVSA Olt dezvăluie că în urmă cu trei luni brânză de oaie contaminată cu aceeaşi bacterie a fost descoperită într-un alt magazin din municipiul-reşedinţă de judeţ. Până la revenirea inspectorilor sanitari veterinari toată cantitatea de telemea a fost vândută, ajungând pe mesele slătinenilor. Pe de altă parte, în cazul din urmă cu două săptămâni inspectorii sanitari veterinari nu au putut stabili nici până acum de unde provenea telemeaua contaminată. 

La două săptămâni de la descoperirea bacteriei E.coli în brânza de oaie vândută într-un magazin din Slatina, caz care a şocat pur şi simplu populaţia, şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt DSVSA Olt, Veronel Bolborea, dezvăluie că, în urmă cu trei luni, brânză de oaie contaminată cu aceeaşi bacterie a fost descoperită într-un alt magazin din municipiul-reşedinţă de judeţ. După ce proba s-a dovedit pozitivă, inspectorii sanitari veterinari au revenit la unitatea cu pricina pentru a confisca şi a distruge marfa, însă au descoperit, stupefiaţi, că toată cantitatea de telemea fusese între timp vândută. Patronul unităţii a fost doat amendat.

„A mai fost descoperită o proba cu E-coli în iulie, tot la un magazin din Slatina, care vindea telemea. Acolo s-a aplicat doar o sancţiune contravenţională, pentru că produsul incriminat nu a mai existat până la sosirea rezultatului din buletinul de analiză. Practic, vânduse tot”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, şeful DSVSA Olt.

Pe de altă parte, în cazul din urmă cu două săptămâni inspectorii sanitari veterinari nu au putut stabili nici până acum de unde provenea telemeaua contaminată. Şi asta pentru că patronul magazinului în care telemeaua a fost descoperită refuză să le pună la dispoziţie documentele de provenienţă a produsului.

„Nu am putut să identificăm sursa de provenienţă a brânzei cu E-coli, pentru că patronul nu avea acte. Din declaraţiile lui am aflat că a adus-o de la Sibiu, dar nu avea acte. I-am confiscat marfa şi am dispus incinerarea produsului ca să eliminăm riscul. Nu am mers atât de departe să mă gândesc la un dosar penal, pentru mine graba a fost să elimin riscul la adresa sănătăţii populaţiei”, a declarat, pentru aceeaşi publicaţie, Veronel Bolborea.

Bacteria Escherichia Coli verotoxigenă a fost descoperită recent în 14 dintre probele prelevate de inspectorii sanitari veterinari din mai multe zone ale ţării. În ceea ce priveşte judeţul Olt, E.coli a fost descoperită în brânza de oaie dintr-un magazin alimentar din Slatina, situat în Piaţa Zahana.

Până să fie descoperită de inspectorii sanitari veterinari ca fiind infestată cu E.coli, brânza s-a aflat expusă la vânzare în magazinul cu pricina, astfel că o parte din ea a ajuns pe mesele slătinenilor.

După ce proba luată de specialişti s-a dovedit pozitivă, indicând prezenţa bacterie Escherichia Coli verotoxigenă în brânza de oaie, patronul a redeschis magazinul, deşi inspectorii sanitari veterinari îi suspendaseră temporar activitatea economică. El a fost amendat pentru asta cu 3.000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here