Vărul lui Vâlcov, Bogdan Langa, a fost demis din fruntea Companiei de Apă Olt

Vărul primar al fostului primar al fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a fost debarcat din fruntea Companiei de Apă Olt SA. Bogdan Langa a fost demis de Consiliul de Administraţie al companiei la solicitarea noului primar al Slatinei, Emil Moţ.

Decizia a fost luată în cursul zilei de azi, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Slatina.

„Primăria municipiului Slatina anunță demiterea directorului general al S.C. Compania de Apă Olt S.A. Slatina, Bogdan Grațian Langa. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al CAO în cursul zilei de miercuri – 21 septembrie, la cererea primarului municipiului, Emil Moț. Recomandarea de demitere survine ca urmare a proastei gestionări a situației cauzată pe raza orașului de cantitățile de precipitații căzute la începutul acestei săptămâni, dar și de faptul că directorul general al S.C. Compania de Apă Olt S.A. Slatina, Bogdan Langă, nu a fost nici măcar prezent în localitate. Consiliul de Administrație al S.C. Compania de Apă OLT S.A. Slatina urmează să desemneze în perioada următoare o nouă persoană pentru funcția de director general al C.A.O Slatina”, se arată în comunicatul primăriei.

Cel care va prelua conducerea firmei subordonate Consiliului Local Slatina este, potrivit unor surse, actualul director economic al societăţii, Cătălin Uşurelu.

Bogdan Graţian Langa a fost uns director la CAO SA în 2013, graţie legăturii sale de rudenie cu fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, senator pe atunci, cei doi fiind veri primari. Numirea lui Langa în funcţie a venit în contextul în care Vâlcov luase la greu şpagă de la firma omul de afaceri Theodor Berna după ce a acceptat propunerea acestuia de a-l ajuta să câştige mai multe contracte de lucrări în judeţ, finanţate din fonduri europene şi derulate de Compania de Apă Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here