Om de afaceri din Olt, cercetat pentru o evaziune fiscală de peste 300.000 de lei

Un bărbat din Olt este cercetat de poliţişti într-un dosar în care este acuzat că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a firmei pe care o administra operaţiuni fictive, prejudiciul cauzat statului fiind de peste 300.000 lei. Iniţial el a fost reţinut pentru 24 de ore, însă magistraţii Tribunalului Olt au dispus ca bărbatul să fie cercetat sub control judiciar.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat, recent, măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore împotriva unui bărbat de 36 ani, din județul Olt, comuna Osica de Sus, cercetat pentru evaziune fiscală. Omul a fost prezentat, marţi, Tribunalului Olt, instanţa dispunând luarea măsurii controlului judiciar împotriva sa.

Bărbatul este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale,  având ca obiect principal de activitate comercializarea materialelor reciclabile, în perioada 2011 – 2015 ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de deșeuri metalice de la mai mulţi furnizori din ţară, cu scopul de a diminua baza impozabilă și implicit de a prejudicia bugetul de stat.

„Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 313.000 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit”, a declarat ofiţerul de relaţii cu presa din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Citeşte şi

Vărul lui Vâlcov, Bogdan Langa, a fost demis din fruntea Companiei de Apă Olt

Cazuri de infecţie cu West Nile în Olt. Şase persoane au murit de boala răspândită de ţânţari

Fost primar de oraş din Olt, condamnat la închisoare după ce a fost prins băut la volan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here