Poliţia Locală Slatina: Peste 50 de amenzi în doar câteva zile. Unde să nu încalci legea în aceste zile

Reprezentanţii Poliţiei Locale Slatina au derulat, în ultimile şapte zile, acţiuni în cadrul cărora au depistat zeci de încălcări ale legii pentru care au aplicat amenzi de peste 150 de milioane de lei vechi.

Este vorba de acţiuni desfăşurate perioada 14 – 20 septembrie, când efectivele Poliției Locale Slatina au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.450 lei. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, peste 60 de amenzi, au fost aplicate conducătorilor auto ca urmare a încălcării regulilor de circulaţie.
„Cele mai numeroase amenzi au fost aplicate ca urmare a încălcării prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – 46 amenzi în valoare totală de 11.500 lei, după cum urmează: opriri neregulamentare – 27 sancțiuni aplicate, acces interzis – opt, staționare interzisă – patru, pietoni și bicicliști care au traversat prin locuri nepermise – trei, încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina (lipsă autorizație specială de transport) – patru sancţiuni. De asemenea, au mai fost aplicate cinci sancțiuni pentru nerespectarea H.C.L. nr. 490/2014 referitoare la stabilirea de contravenţii şi aplicare sancţiuni pe raza municipiului Slatina în sumă de 1.350 lei, precum și două amenzi pentru nerespectarea disciplinei în construcții, fiind vorba de executarea lucrărilor de construcții fără autorizatie de construcție) în valoare de 3.000 lei”, a declarat, miercuri, şeful Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop.
În aceeași perioadă au fost preluate 59 de apeluri de intervenție la numărul de telefon al Poliției Locale Slatina – 954. În plus, poliţiştii locali s-au autosesizat în 48 de situații datorită sistemului de monitorizare video a orașului.
Poliţiştii locali nu s-au îndeletnicit doar cu depistarea neregulilor şi cu aplicarea amenzilor. Luni, când ploile s-au dezlănţuit, ei s-au ocupat cu dirijarea și fluidizarea traficului pe toate străzile unde s-au semnalat probleme, cu precădere acolo unde au fost create ambuteiaje din cauza precipitațiilor însemnate cantitativ.

Calendarul de acțiuni pe care poliţiştii locali urmează să le desfășoare în următoarele zile este următorul:

Compartimentul Ordine Publică 

Luni, joi şi S’sămbătă – acţiuni în zona piețelor agroalimentare Zahana și Steaua privind depistarea persoanelor fizice care exercită activităţi de comert în zonele publice ale municipiului, acțiuni derulate fără achitarea taxelor zilnice şi fără a deţine autorizaţie de funcţionare.

Marţi şi miercuri – acţiuni privind depistarea persoanelor fizice sau juridice care depozitează deşeuri menajere, produse şi ambalaje pe trotuare, pe străzi şi spaţii verzi, în holurile şi căile de acces ale blocurilor sau în alte zone publice. Aceste acţiuni vor viza în principal zonele din proximitatea pieţelor agro-alimentare de pe raza municipiului Slatina.

Compartimentul Rutier

Luni, joi, vineri, sâmbătă – acţiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind oprirea, staţionarea, parcarea sau accesul pe anumite sectoare de drum (zona Zahana – intersecţie str. Primăverii – str. Crişan);

Marţi, Miercuri, Duminică – acţiuni privind încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală.

Concomitent cu începerea anului şcolar 2016-2017, în funcţie de situaţia din teren, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Rutier al Serviciului Poliției Locale Slatina vor desfăşura activitaţi de fluidizare şi prevenire a accidentelor rutiere în zona Şcolii generale nr. ”Ștefan Protopopescu” şi a Şcolii generale ”George Poboran”.

Biroul Disciplina în construcţii şi Afişaj stradal

Marţi, miercuri, joi – acţiuni pentru identificarea lucrărilor de construcţii executate fără autorizaţie de construire sau desfiinţare, inclusiv a construcţiilor cu caracter provizoriu.

 

Citeşte şi

Vărul lui Vâlcov, Bogdan Langa, a fost demis din fruntea Companiei de Apă Olt

Om de afaceri din Olt, cercetat pentru o evaziune fiscală de peste 300.000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here