Aleşii unei comune din Olt sunt percheziţionaţi înainte de şedinţele consiliului local – DOCUMENT

Aleşii unei localităţi din Olt sunt controlaţi înaintea fiecărei şedinţe de consiliu local, astfel încât să nu pătrundă în sala de şedinţe cu telefoane mobile sau cu alte mijloace tehnice de înregistrare audio/video. Această ciudăţenie se petrece în comuna Obîrşia şi reprezintă un abuz, întrucât şedinţele de consiliu locali sunt întruniri publice. 

Măsura a fost introdusă de majoritatea asigurată în consiliul local de social-democraţi, după ce reprezentanţii opoziţiei au înregistrat în mai multe rânduri şedinţele, lucru care l-a supărat în primul rând pe primarul comunei, Tudor Udrea, care a solicitat modificarea regulamentului de organizare şi funcţionare a consiliului. Zis şi făcut.

„Am avut şedinţă de consiliu acum câteva zile şi ne-au luat telefoanele la intrare, fiindcă eu aveam un reportofon şi înregistram şedinţele de consiliu. Iar ei ce-au făcut: au adus două amendamente la regulamentul consiliului local prin care se interzice intrarea cu telefoane sau cu alte aparate de înregistrare, şi totodată se interzice fotografierea sau filmarea şedinţelor de consiliu. Noi le-am spus că şedinţele de consiliu local sunt publice, dar ei, având majoritate, consideră că pot face orice”, a declarat unul dintre consilierii locali, Tudor Neţoi.

regulament

Din regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Local Obîrşia

Potrivit articolului 43, alineatul 1 din Legea 215/2001 privind administraţia publică locală, şedinţele consiliului local sunt publice, doar în cazuri excepţionale consilierii putând decide, cu majoritate de voturi, ca acestea să se desfăşoare cu uşile închise. Nici o prevedere legală nu le interzice, însă, consilierilor locali sau judeţeni să intre în sala de şedinţe cu telefoane sau cu aparate speciale de înregistrare.

Primarul comunei Obîrşia, Tudor Udrea, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt cu telefonul în mână: nu l-a percheziţionat nimeni la intrare!
Primarul comunei Obîrşia, Tudor Udrea, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt cu telefonul în mână: nu l-a percheziţionat nimeni la intrare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here