Este oficial: Cătălin Ușurelu este noul director general al Companiei de Apă Olt

Membrii Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă Olt (CAO) SA au numit, joi, un nou director general al companiei în persoana lui Cătălin Uşurelu, care ocupa funcția de director economic, acesta înclocuindu-l pe Bogdan Graţian Langa, demis, miercuri, la solicitarea primarului Slatinei, Emil Moţ.

Potrivit surselor OLT-ALERT, Cătălin Uşurelu are un mandat în fruntea companiei care va dura doar până la sfârşirul acestui an, după care se va lua o nouă decizie prin care Uşurelu ar putea fi reconfirmat sau nu în funcţie. Decizia va fi luată de un nou consiliu de administraţie, întrucât mandatele membrilor acestui organism vor înceta în ianuarie 2017.

Vărul primar al fostului primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, Bogdan Graţian Langa, a fost demis, miercuri, din funcţia de director general al CAO de Consiliul de Administraţie al companiei, la solicitarea noului primar al Slatinei, Emil Moţ. Recomandarea acestuia pentru demitere a fost făcută în contextul proastei gestionări a situaţiei generate la începutul acestei săptămâni de cantităţile mari de precipitaţii căzute pe raza municipiului Slatina. De altfel, directorul general al companiei a lipsit cu desăvârşire din oraş luni, când au existat mai multe ambuteiaje rutiere pe străzile municipiului.

Mai există însă şi varianta potrivit căreia s-a dat semnalul îndepărtării din funcţii a oamenilor care i-au fost apropiaţi fostului primar şi ministru al Finanţelor Darius Vâlcov.

Bogdan Graţian Langa a fost uns director la CAO SA în 2013, graţie legăturii sale de rudenie cu Darius Vâlcov, senator pe atunci, cei doi fiind veri primari. Numirea lui Langa în funcţie a venit în contextul în care Vâlcov primise şpagă de milioane de euro de la firma omului de afaceri Theodor Berna, după ce a acceptat propunerea acestuia de a-l ajuta să câştige mai multe contracte de lucrări în judeţ, finanţate din fonduri europene şi derulate de Compania de Apă Olt.

În iunie 2016, imediat după ce primarul Emil Moţ şi-a luat în primire mandatul, directorul general al Parcului Industrial Slatina, Ciprian Mihai Chițoiu, un apropiat al tandemului Vâlcov – Prina, a demisionat din funcţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here