Este oficial: Consiliul Local Slatina a „tăiat” 20 de ani din contractul cu Rupiah

Foto: realitateaoltului.ro

Consilierii locali ai Slatinei au aprobat, în şedinţa ordinară de marţi, modificarea contractului prin care Primăria Slatina a concesionat, în 2010, serviciul public de administrare a domeniului public şi privat către SC Rupiah SA, astfel că, dacă iniţial acesta a fost încheiat pe o perioadă de 30 de ani, valabiliatea sa a fost redusă la 10 ani.

Modificarea contractului a făcut obiectul unui proiect de hotărâre aprobat de aleşii Slatinei la iniţiativa viceprimarului Claudiu Stăncioiu.

„Începând cu data prezentei, art.16, alin.1 din contractul nr. 11272/25.08.2010 privind concesionarea serviciului public de administrare a domeniului public şi privat având ca obiect întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă şi a fântânilor arteziene din municipiul Slatina, se modifica si va avea urmatorul continut: «Art.16(1) La data incheierii contractului de concesiune, concesionarul va prelua, în conformitate cu prevederile art.169 din Legea nr.53/2003-Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, 94 persoane care in prezent asigura administrarea si întretinerea bunurilor ce fac obiectul concesionarii si de a face 5 angajari, personal care este mentinut pe întreagă perioada de 10 ani»”, se arată în actul normativ adoptat.

Ţinând cont că de la semnarea contractului au trecut şase ani, SC Rupiah SA se va mai ocupa de întreţinerea spaţiilor verzi, a locurilor de joacă şi a artezienelor doar patru ani.

Serviciul public de administrare a domeniului public şi privat din Slatina a fost concesionat, în 2010, pe o perioadă de 30 de ani, unei asocieri de trei firme Rupiah, Hiwaters şi Fraicon, Rupiah fiind liderul asocierii. Contractul a fost încheiat pentru suma de 800 de milioane de lei (aproape 200 de milioane de euro). În toţi aceşti ani, contractul a fost perceput de presă şi populaţie ca o mega-afacere pusă la cale de primarul de atunci al Slatinei, Darius Vâlcov, în detrimentul municipiului şi în interesul unui grup restrâns condus de fostul edil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here