Începe bătălia pentru posturile de director de şcoală: Câţi candidaţi sunt în Olt / Calendarul concursului

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt

Deşi PSD s-a opus cât a putut de mult pentru amânarea sa până după alegerile parlamentare, concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitare anunţat pe nepusă masă de guvrenul tehnocrat va avea loc conform calendarului gândit de Ministerul Educaţiei. Pentru posturile vacante din Olt s-au înscris peste 200 de cadre didactice.

Chiar dacă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean prevedeau o acută lipsă de candidaţi la concurs, pentru cele 169 de funcții de director și 38 de director adjunct vacante în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Olt s-au înscris 221 de persoane, din care 184 vizează posturile de director, iar 37 pe cele de director adjunct. Pe zone, 87 de persoane vor susţine concurs pentru posturile de director din mediul urman, iar 97 pentru cele din mediul rural. Dintre peroanele care s-au înscris la concursul pentru posturile de director adjunct, 32 sunt din zona rurală şi numai cinci din cea urbană.

Calendar

Potrivit calendarului de desfăşurare a concursului, în 7 octombrie se vor afişa rezultatele verificării privind îndeplinirea condițiilor de înscriere, în 12 octombrie se va desfăşura proba scrisă, iar în 13 – 14 octombrie se va elabora graficul desfășurării probelor de evaluare a CV-urilor și a probelor de interviu.  17 octombrie – 17 noiembrie vor fi probele de evaluare a CV-urilor şi proba de interviu, iar în 18 noiembrie se vor afişa rezultatele concursului. Candidaţii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii în perioada 21 – 23 noiembrie, nemulţumirile urmând să fie soluţionate în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie, când vor fi afişate şi rezultatele finale. În 16 decembrie va avea loc procesul de validare în consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar a rezultatelor finale, care vor fi transmise la Ministerului Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here