Bălaşa, şef cu acte-n regulă la CCD Olt. Iacobescu a ratat şansa de a rămâne adjunct la IŞJ

Liberalul Marius Bălaşa a promovat examenul pentru şefia Casei Corpului Didactic Olt, susţinut luni la sediul Ministerului Educaţiei, în vreme ce colegul său de partid, Victor Iacobescu, care s-a înscris la concursul pentru ocuparea postului de inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, s-a retras din concurs după proba scrisă.

Marius Bălaşa urmează să semneze contractul de management pentru un mandat de patru ani la şefia Casei Corpului Didactic (CCD) Olt.

Colegul său de partid, Victor Iacobescu, şi-a explicat retragerea din concurs afirmând că şi-a dat seama că nu va întruni punctajul minim pentru promovarea pe postul de la IŞJ Olt. El se va întoarce la catedra de limba şi literatura română din cadrul Colegiului Naţional „Radu Greceanu” din Slatina după ce o altă persoană va fi numită pe postul de adjunct al IŞJ. La fel se va proceda şi în cazul celui de-al doilea adjunct al instituţiei, Carolina Guraliuc, care nici măcar nu s-a înscris la concursul pentru ocuparea postului.

Fostul candidat PNL la Primăria Slatina, Marius Bălaşa, a preluat postul de director al CCD Olt în 22 iunie 2016, prin ordin de ministru, înlocuindu-l la conducerea instituţiei pe Victor Tiţa (PSD). Tot pe 22 iunie, ministrul Educaţiei de atunci, Adrian Curaj, a semnat şi ordinele de numire pe cele două posturi de inspector general adjunct pentru Victor Iacobescu şi Carolina Guraliuc, care i-a înlocuit pe Steluţa Dan (UNPR) şi Liviu Culcescu (PSD).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here