Judecătorii Tribunalului Olt au decis să continue protestele împotriva guvernului

Judecătorii Tribunalului Olt au hotărât, luni, să continue protestul împotriva guvernului, criticat de magistraţii din întreaga ţară pentru mai multe aspecte care contravin Justiţiei.

„Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Olt, în data de 3 octombrie 2016, în jurul orei 14.00, a hotărât cu majoritate de voturi să continue forma de protest stabilită în Adunarea Generală anterioară, din 19 septembrie 2016, în sensul de a purta banderole albe în sălile de judecată, până la data de 1 noiembrie 2016, pentru a atrage atenţia asupra respectării Memorandumului privind justiţia, adresat Guvernului de Asociaţia Magistraţilor din România şi de Uniunea Naţională a Judecătorilor din România”, se arată într-un comunicat de presă al Tribunalului Olt.

Judecătorii se plâng de faptul că nu se aplică deloc hotărâri date în dezlegarea unor probleme de drept de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deşi obligatorii, că deciziile date de Înalta Curte, în recursuri în interesul legii, se aplică greşit şi cu nerespectarea prevederilor legale care le reglementează efectele, că prevederile legale se aplică diferenţiat şi discriminatoriu de ordonatorii principali de credite, că nu se pun în executare hotărâri judecătoreşti cu caracter executoriu şi că guvernul emite ordonanţe de urgenţă cu încălcarea competenţei de legiferare a acestuia.

Proteste au avut loc şi la nivelul magistraţilor Judecătoriei Slatina, însă, la începutul acestei săptămâni, judecătorii acestei instanţe au decis suspendarea protestului. „Prin Hotărârea nr. 5/29.09.2016, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Slatina a hotărât suspendarea începând cu data de 03.10.2016 a formei de protest în forma de a fi judecate numai cauzele urgente adoptate prin Hotărârile anterioare ale Adunării Generale a Judecătorilor, până la o dată ulterioară, la care va avea loc o nouă întâlnire în care va fi reevaluată necesitatea reluării acestei forme de protest sau a încetării sale. Prin urmare, începând cu data de luni, 03.10.2016, activitatea de judecată va fi reluată”, se arată în comunicatul de presă citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here