FOTO Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei Slatina a început, oficial, noul an universitar

Într-o atmosferă festivă şi emoţionantă, studenţii şi profesorii Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Piteşti – Filiala Slatina au marcat, marţi, deschiderea noului an universitar 2016 – 2017, evenimentul bucurându-se de oaspeţi de seamă.

Prezenţi la ceremonia de deschidere a noului an universitar au fost conf. univ. dr. Claudiu Langa, decanul facultăţii, conf. univ. dr. Marius Grecu, îndrumător al anului I, lector univ. dr. Florentina Bucuroiu şi directorul Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, Carol-Emil Kovacs. De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean a fost reprezentat de prof. Victor Iacobescu, inspector general şcolar adjunct, şi de Leontina Manea, inspector de specialitate.

deschidere-an-stiinte-ale-educatiei-1

Cu toţii au luat cuvântul în faţa a peste 150 de studenţi, dintre care nu au lipsit, evident, „boboci” de anul I, cărora le-au vorbit despre importanţa actului educaţional în învăţământul superior desfăşurat în domeniul ştiinţelor educaţiei şi despre perspectivele bune pe care le au în acest domeniu după ce absolvirea cursurilor. „Bobocii” au fost felicitaţi pentru alegerea făcută, tuturor studenţilor urându-li-se baftă în noul an universitar.

„Toţi studenţii care absolvă cursurile Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Piteşti au o rată de absorbţie de peste 80% pe piaţa muncii, ceea ce este un lucru extraordinar. Din acest punct de vedere, care este unul prioritar în viaţa unui absolvent de studii superioare, domeniul facultăţii noastre este unul cu mari şanse şi oportunităţi pentru cei ce absolvă cursurile noastre”, a declarat directorul Filialei Slatina a Universităţii Piteşti, prof. univ. dr. Marin Ionică.

deschidere-an-stiinte-ale-educatiei-2

Marin Ionică a adus mulţumiri profesorului universitar doctor Gheorghe Barbu, fost rector al Universităţii Piteşti vreme de 12 ani şi actual preşedinte al Fundaţiei Universitatea Piteşti, pentru sprijinul acordat la înfiinţarea filialei din Slatina, acum mai bine de 16 ani, dar şi pentru ajutorul acordat funcţionării acesteia până acum.

Filiala Slatina a Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei numără în prezent circa 300 de studenţi, dintre care 60 înscrişi în primul an de studiu, dar şi 100 înscrişi în anii I şi II de masterat. În cei 16 ani de existenţă a facultăţii, cursurile de la Slatina au fost absolvite de peste 3.000 de studenţi şi masteranzi în domeniul economic şi cel al educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here