FOTO/VIDEO Start de an universitar la USAMV Bucureşti – Filiala Slatina

Facultatea de Management şi Inginerie Economică în Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti – Filiala Slatina, a marcat, joi, în prezenţa unor înalţi oaspeţi şi a reprezentanţilor comunităţii locale, începutul noului an universitar. La începutul evenimentului, cei mai buni studenţi au fost premiaţi de decanul facultăţii.

Alături de directorul facultăţii, prof. univ. dr. Ion Bozgă, în faţa câtorva sute de studenţi s-au aflat decanul facultăţii, prof. univ. dr. Dinu Toma, şi pro-decanul facultăţii, Ion Mărcuţă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Virgil Delureanu, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Felicia Man, mai multe cadre didactice care predau cursuri în cadrul instituţiei-gazdă, printre care Nicolae Tiţa şi Jenel Copilău, precum şi directorii tuturor liceelor din Slatina.

usamv2

„Este un eveniment important pentru noi, de fiecare dată când deschidem anul universitar avem şi noi, şi studenţii emoţii. Dorim ca comunitatea locală să se implice mai mult în a subvenţiona mai mult pe tinerii studenţi merituoşi fără potenţă financiară din partea părinţilor. Dorim ca Universitatea să aloce şi mai mulţi bani în afară de cei patru miliarde şi jumătate de lei vechi pe care îi alocă în fiecare an sub formă de burse, de scutiri de taxe, şi noi dorim să fim sănătoşi, împreună cu studenţii noştri”, a declarat, la începutul evenimentului, Ion Bozgă.

Despre activitatea filialei din Slatina a facultăţii decanul Dinu Toma susţine că este una din ce în ce mai bună  şi că Universitatea continuă s-o îmbunătăţească pe an ce trece, investind în reabilitarea clădirilor şi sprijinind studenţii prin acordarea de burse.

usamv1

„Ne bucurăm că suntem aici, ne bucurăm că putem furniza servicii în învăţământul din judeţul Olt şi împrejurimi, Este pe zi ce trece o activitate pe care noi încercăm să o îmbunătăţim şi reuşim, Universitatea face învestiţii în acest loc. Am reabilitat clădiri, avem un număr din ce în ce mai mare de absolvenţi care ne fac cinste şi venim cu bucurie la fiecare început de an şcolar, la finalizarea studiilor, la cursurile pe care le susţinem aici. Universitatea a alocat locuri la buget pentru studenţii de la Slatina, alocăm burse de la buget şi din fonduri proprii şi ţinem aproape, ca să zic aşa, de colegii de la Slatina”, a declarat  prof. univ. dr. Dinu Toma, care a ţinut ca, prin intermediul presei, să mulţumească autorităţilor locale pentru că „ne-am bucurat de o relaţie corectă, în sprijin şi avantaj reciproc, de sprijinul Consiliului Local, de cel al Consiliului Judeţean, de tot ce înseamnă factor care a putut să ajute filiala de la Slatina”.

usamv4

Prezentă la eveniment, şefa IŞJ Olt a ţinut să le ureze, şi ea, succes studenţilor, „foşti elevi ai noştri din învăţământul preuniversitar”.

„Este un eveniment important în viaţa şcolii oltene pentru faptul că începem anul universitar în singura filială care are şi cursuri de zi a unei universităţi de prestigiu. Studenţii, foştii elevi ai noştri din învăţământul preuniversitar sunt convinsă că aşteaptă cu emoţie şi cu nerăbdare începutul de an universitar. Tuturor le urez succes. Pentru toţi am un gând bun şi dorinţa de a face mai mult sau de a continua demersul educaţional pe care l-au început în liceu. Îmi doresc ca numărul studenţilor , nu numai la USAMV, dar şi la celelalte filiale de pe raza judeţului nostru să fie din ce în ce mai mare şi le doresc tuturor să-şi îndeplinească toate obiectivele pe care şi le-au propus”, a spus Felicia Man.

usamv3

În cadrul ceremoniei, decanul facultăţii a premiat, cu diplome şi bani, cei mai buni studenţi care s-au remarcat în anul de învăţământ trecut.

Locurile libere pentru anul universitar 2016 – 2017 au fost ocupate în procent de 85% la cursul de zi, 100% la învăţământul la distanţă, 100% la master şi 100% la modulul psihopedagogic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here