FOTO Femeie rănită grav de flăcări în timp ce încerca să salveze un cal de la moarte

O femeie de 70 de ani din localitatea olteană Optaşi-Măgura a ajuns la spital cu arsuri grave pe corp după ce casa i-a luat foc şi după ce, în loc să părăsească gospodăria cât de repede posibil, nu a lăsat-o inima şi s-a întors să salveze de la moarte un cal închis într-una dintre anexele gospodăriei. Sacrificiul a costat-o scump pe bătrână, care nu doar că a luat foc, dar s-a ales şi cu o rană provocată de muşcătura animalului speriat de vâlvătaia focului care juca de jur-împrejur.

Nenorocirea s-a abătut asupra gospodăriei din Optaşi-Măgura vineri după-amiază, când incendiul a izbucnit la una dintre anexele din apropierea casei. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii din Scorniceşti.

„La faţa locului s-au deplasat doua autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă şi degajări mai de fum, la un ansamblu de anexe gospodăreşti şi la locuinţa aflată în continuarea anexelor. Soţia proprietarului, în vârstă de 70 de ani, a suferit arsuri de gradul I şi II, pe spate, la frunte şi la membrele superioare, dar şi o plagă muşcată de cal la membrul superior drept, suferită în timp ce încerca să scoată dintr-o anexa cuprinsă de flăcări un cal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Femeia a fost preluată de echipajul SMURD şi transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina.

Pompierii au reuşit lichidarea incendiului în jurul orei 18.00. În afara rănilor suferite de fsoţia proprietarului, au ars acoperişul casei pe circa 150 mp, bunurile din şase camere de locuit, ansamblul de anexe gospodăreşti pe 150 mp, 20 de tone de furaje, trei tone de lemne de foc, 500 de kg de cereale. Calul pe care femeia a încercat să îl salveze nu a supravieţuit.

Cauza probabila a izbucnirii incendiului este a fost un scurtcircuit electric produs la un corp de iluminat.

foc2

foc1

foc4

foc3

foc5

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here