Amenzi rare, dar URIAŞE, de la Garda de Mediu Olt. Ce nereguli au sancţionat comisarii GM

Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat, în perioada 1 august – 30 septembrie, 178 de inspecţii, dintre care 62 de inspecţii planificate, conform planului anual de inspecţii, şi 116 inspecţii neplanificate.

În timpul controalelor, comisarii de mediu a constatat mai multe fapte de natură contravenţională, aplicând cinci amenzi în valoare totală de 73.000 lei şi un avertisment. Cea mai mare amendă, în valoare de 30.000 lei, a fost aplicată unei societăţi comerciale pentru nerespectarea obligaţiei de a aplica politica de mediu a accidentelor majore prin mijloace adecvate în domeniul securităţii instalaţiilor de depozitare a substanţelor chimice periculoase. Alte două firme au fost amendate cu câte 15.000 de lei pentru poluare, iar un al patrulea agent economic a primit 10.000 de lei amendă pentru că a încălcat legislaţia care reglementează gestionarea uleiurilor uzate.

În fine, o altă firmă a fost sancţionată cu amendă de 3000 de lei pentru că nu a respectat obligaţia de a ţine evidenţa deşeurilor colectate.

„Activităţile de inspecţie şi control au vizat verificarea dispoziţiilor legale în vigoare şi a condiţiilor stabilite în actele de reglementare din domeniul controlului poluării industriale şi din domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi atriilor naturale protejate, fiind verificate diverse activităţi industriale şi agricole, precum şi activităţi de exploatare a resurselor naturale. În aceeaşi perioadă s-au realizat inspecţii pentru autorizare şi la finalizarea proiectelor cu finanţare din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare. Aceste inspecţii au fost realizate în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa.

În aceeaşi perioadă, Garda de Mediu Olt a soluţionat 47 de reclamaţii din partea cetăţenilor care s-au plâns de disconfortul produs de depozitările necontrolate de deşeuri, deversări de ape uzate menajere sau de aspecte privind calitatea aerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here