Câţi bani înghite medicina de familie în Olt şi câţi medici asigură funcţionarea sistemului

Pentru asigurarea furnizării de servicii medicale în asistenţa medicală primară în anul în curs Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt a încheiat 240 de contracte cu medicii de familie, 93 dintre aceştia activând în mediul urban şi 147 în zonele rurale, valoarea totală a contractelor fiind de peste 31 de milioane de lei.

Vorbim de 62 de cabinete organizate ca unităţi medico-sanitare cu personalitate juridică, înfiinţate potrivit Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, şi de 178 de cabinete medicale individuale, din care patru au şi puncte de lucru.

„Numărul total de medici care îşi desfăşoară activitatea la cei 240 de furnizori este de 246 din care 135 medici primari, 106 medici specialişti în medicina de familie şi cinci medici fără specialitate. Pentru creşterea accesului la serviciile medicale se acordă şi sporuri în raport cu condiţiile în care se desfăşoară activitatea şi în raport cu gradul profesional al medicului”, a precizat preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan.

Bugetul exact aprobat pentru furnizarea serviciilor medicale în asistenţa medicală primară în anul 2016 este de 31.281.000 lei.

În judeţul Olt, asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare în regim de gardă se face prin cinci centre de permanenţă care funcţionează în localităţile Brastavăţu, Crâmpoia, Dobroteasa, Osica de Sus, Vişina. Această activitate este asigurată asigurată de 37 de medici, bugetul aprobat pentru furnizarea serviciilor medicale în centrele de permanență fiind de 986.000 de lei în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here