Dacă mâine ar cădea prima zăpadă în Olt, drumurile naţionale ar fi în aer

Dacă mâine ar cădea prima zăpadă din această iarnă în Olt, drumurile naţionale care traversează judeţul ar deveni de necirculat. Şi asta pentru că Secţia Drumuri Naţionale Slatina, care administrează această categorie de artere nu a încheiat încă licitaţia pentru atribuirea contractului de întreţinerea acestor segmente de drumuri.

„Pentru iarna 2016 – 2017, SDN Slatina nu are încheiat contract de întrţinere curentă pe timp de iarnă”, se arată într-un raport prezentat, marţi, în şedinţa Colegiului Prefectural de către şeful SDN Slatina, Adrian Motorga. Acesta a spus că procedura de organizarea a licitaţiei se află în derulare.

În schimb, cele 45 de drumuri judeţene sunt pregătite pentru o circulaţie rutieră în condiţii de iarnă. Cel puţin aşa spun reprezentanţii Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Olt, care au dat asigurări, în aceeaşi şedinţă a Colegiului Prefectural, că instituţia, care administrează cei 952 de kilometri de drumuri judeţene, a luat toate măsurile necesare privind modul de intervenţie pentru combaterea poliului, lunecuşului şi înzăpezirii, astfel încât circulaţia vehiculelor să se defsăşoare în condiţii normale pe timp de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here