Gripa a început să facă victime în Olt. Peste 100.000 de persoane, considerate cu risc

Am intrat în sezonul gripei, perioada de supraveghere a bolii debutând în 3 octombrie. Deja săptămâna trecută în Olt s-au înregistrat aproape 1.300 de cazuri de infecţii respiratorii acute şi peste 540 de pneumonii. În judeţul Olt, peste 100.000 de persoane sunt considerate de autorităţile medicale cu risc de îmbolnăvire.

Săptămâna trecută în Olt s-au înregistrat 1.295 de cazuri de infecţii respiratorii acute, 45 de pacienţi necesitând internarea, precum şi peste 543 de pneumonii, 85 de persoane fiind internate. Cei mai mulţi dintre bolnavi fac parte din grupele de vârstă cuprinse între 0 – 19 ani. Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

„La sfârşitul lunii septembrie, DSP Olt a catagrafiat 105.044 persoane considerate la risc si pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinare antigripală în acest sezon”, mai spun reprezentanţii DSP, specificând că, deocamdată, nu există informatii oficiale privind aprovizionarea cu vaccin gripal.

Culegerea datelor se face cu o ritmicitate săptămânală, în fiecare zi de luni, până la orele 13.00, de la toţi furnizorii de servicii medicale de la nivelul judeţului Olt. Prima raportare la Centrul Regional de Sănătate Publică Timişoara si la Centrul Naţional de Supraveghere şi Controlul Bolilor Transmisibile Bucureşti s-a făcut marţi, 11 octombrie.

Pentru limitarea extinderii infecţiilor virale, inclusiv gripă, specialiştii DSP Olt recomandă populaţiei evitarea zonelor aglomerate, evitarea contactului cu persoane bolnave şi a expunerilor în zonele aglomerate, cât şi în perioadele cu schimbări bruşte de temperatură. Folosirea batistei de unică utilizare, respectarea unui regim sănătos de viaţă (alimentaţie bogată în legume şi fructe şi adaptarea unei ţinute vestimentare adecvate sezonului sunt alte recomandări ale specialiştilor din sănatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here