O şcoală din Olt a luat foc. Ce s-a întâmplat cu elevii şi cadrele didactice

O şcoală din comuna olteană Valea Mare a luat foc, miercuri dimineaţă, fiind afectate de flăcări acoperişul şi tavanele a două clase de curs. Elevii care se aflau la ore şi cadrele didactice au fost evacuate de urgenţă.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 09.30, la acoperişul clădirii. La faţa locului au ajuns pompierii din Slatina cu mai multe autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

„În momentul în care a izbucnit incendiul în şcoală se aflau 38 de elevi, patru cadre didactice şi femeia de serviciu. Au fost evacuaţi urgent cu toţii şi s-a început imediat operaţiunile de stingere a focului”, a declarat plutonierul major Dan Nedeloiu din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Salvatorii s-au luptat cu flăcările aproximativ o oră până la lichidarea incendiului. Au ars circa 10 metri pătraţi din acoperişul şcolii, flăcările afectând puternic şi tavanele a două săli de studiu.

Cauza probabilă a incendiului a fost un coş de evacuare a fumului necurăţat corespunzător, potrivit pompierilor.

„Nu a fost un incendiu aşa mare, focul a fost stins de pompieri. Copii care se aflau la cursuri şi cadrele didactice au fost scoşi în curtea şcolii. După stingerea incendiului, orele de studiu au fost reluate în alte săli. Totul a plecat de la un coş de fum care nu a fost curăţat corespunzător. Acum să vedem cum facem să refacem ce s-a distrus”, adeclarat primarul comunei, Daniel Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here